Date companie
 
 
 
 

Circa 50% dintre tinerii români vor să plece din țară, pentru o viață mai bună

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Februarie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : masuri, tineri, strainatate, migratie, studiu
 

Jumătate dintre tinerii români vor să migreze în altă țară. Potrivit sondajelor realizate de Centrul de Studii pentru Migrație, circa 50 la sută dintre tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 34 de ani au planuri de plecare în străinătate. Totodată, procentul celor care vor să plece peste hotare încă din timpul facultății este de circa 48%. Principalul motiv care îi determină pe tineri să-și părăsească țara în care s-au născut îl reprezintă câștigurile mai mari pe care le pot obține muncind în străinătate.

VOX "- Te-ai gândit vreodată, ca în viitor, să pleci? - Da, probabil că da, când o să termin studiile. De ce? Salarii mai mari."

VOX "- Ce te-a făcut să rămâi aici sau ce te va face să pleci, dacă te vei hotărî pe viitor? - Aș avea motive, din lipsă de bani acum n-am putut să plec și apoi, tot așa, pentru salarii mai mari."

Sunt, însă, și tineri care nu cochetează cu ideea de a pleca în străinătate.

VOX "- Te-ai gândit vreodată să-ți faci studiile în afara țării sau să pleci din țară? - Am avut oarecum ideea, dar nu prea sunt de acord fiindcă eu deja am trăit vreo 4 ani în Italia, și nu mă simt acasă în străinătate și nu, nu sunt de acord."

Specialiștii atrag atenția că fenomenul de migrație a tinerilor nu este ireversibil și că autoritățile mai au încă timp să ia măsuri pentru a-i ține în țară.

DUMITRU SANDU, director, Centrul de Studii pentru Migrație "Atitudinea publică actuală din România este: Migrația este o fatalitate. Nu este o fatalitate, se pot face lucruri. Situația noastră a avut-o Portugalia, a avut-o Spania. Ce au făcut cu ani înainte? Au știut să folosească fondurile europene. Acolo se ocupă fortă de muncă, acolo sunt o groază de oportunități."

BIANCA ROTARU, reporter ”Statisticile referitoare la migrația tinerilor români sunt alarmante. Potrivit unui studiu realizat de Eurostat, țara noastră ocupă primul loc, la nivel european, în ceea ce privește numărul tinerilor care locuiesc deja în străinătate.”


Circa 50% dintre tinerii români vor să plece din țară, pentru o viață mai bună

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Angajații români, în pragul depresiei ( 23 Februarie 2020 )

  90% din angajații români se simt deprimați și triști, simptome care duc la depresie! Aceasta este concluzia unui studiu realizat la nivel național.

 • Potențialul tinerilor români, condiționat de educație și sănătate ( 12 Februarie 2020 )

  Cu educația și sănătatea de acum, un copil născut în România, în 2017, va avea, la 18 ani, o productivitate de doar 60% din potențial. Cel puțin așa rezultă din Indexul Capitalului Uman calculat de Banca Mondială, pe baza...

 • Diplomele românilor pentru studii în străinătate, echivalate gratuit ( 8 Februarie 2020 )

  Românii care au studiat în străinătate își vor putea echivala gratuit diplomele în țară! Astfel, cetățenii români care vor să se întoarcă în țară, se pot angaja sau își pot continua studiile fără a mai plăti aceste taxe.

 • Echipamente pentru combaterea coronavirusului ( 3 Februarie 2020 )

  Autoritatile au demarat procedurile pentru achizitionarea de echipamente pentru combaterea și prevenirea infecțiilor cu coronavirus! Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că va iniția un proiect de ordonanță, împreună...

 • Măsuri de prevenire a îmbolnăvirilor de gripă ( 24 Ianuarie 2020 )

  Ministerul Sănătății anunță măsuri suplimentare pentru prevenirea, limitarea și tratarea îmbolnăvirilor de gripă! Astfel, a fost organizată o colaborare interdisciplinară cu Institutele de Boli Cardiovasculare din București...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2