Date companie
 
 
 
 

Clasa pregãtitoare în ciclul primar e o idee fortațã și nefinanțatã, susține Ecaterina Andronescu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Iulie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : legea, educatiei, andronescu, clasa, pregatitoare
 

Se schimbă șefii, se schimbă și regulile! Legea Educației promovată în mandatul Funeriu va suferi câteva modificări esențiale. Dupã ce a anuntat cã renunțã la transferul clasei a 9-a la gimnaziu, actualul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, a mai venit cu o noutate. Clasa pregãtitoare în ciclul primar e o idee fortatã si nefinantatã și se va aplica cel mult un semestru, a declarat Andronescu.

ECATERINA ANDRONESCU, ministrul Educației "În primul semestru de scoalã va trebui sã facem deja o evaluare în legãturã cu clasa pregãtitoare. Gânditi-vã ca acesti copii au 5 ani, 5 ani si jumatate si se afla în scoli unde sunt copii de 14 – 15 ani."

Șefii din Educație se gândesc dacã nu cumva puștii de 5 ani ar putea fi influențați negativ de cãtre colegii lor adolescenți, iar suspiciunea este împărtășită de cadrele didactice și de părinți.

STEFANIA ANTONOVICI, educatoare "Contactul lor cu copii asa de mari nu este tocmai benefic. Mediul de grãdinitã este mult mai apropiat pentru ceea ce înseamnã dezvoltarea unui copil de 5 sau 6 ani, pânã la 7 ani."

VOX "- Câti ani are fetita dumneavostrã? Șase ani si jumãtate. - Ați înscris-o la pregãtitoare? - La a clasa 1-a. - De ce? - Pentru cã nu eram sigurã de ce se întâmplã acolo."

Când vine vorba de infrastructură, e și mai dificil! Copiii de 5 - 6 ani ar trebui sã învețe în clase cu bãnci, scaune si mobilier adaptat vârstei lor.

AMBIANTÃ "Asa aratã un scaun la grãdinitã! Este usor, cu colturile rotunjite, este comod pentru copii."

Ministerul Educatiei a alocat 26 de milioane de lei în scopul achiziționării mobilierului pentru cei 130.000 de copii înscriși deja în clasa pregãtitoare. Dacă legea rămâne în picioare, vor fi organizate licitațiile pentru materialele didactice. Pe lângă asta,managerii școlilor vor avea de rezolvat și problema grupurilor sanitare separate.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2