Date companie
 
 
 
 

Cod galben de caniculă în București și 21 de județe din sudul, sud-estul și estul țării

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Iunie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : canicula, caldura, val
 

România, sub teroarea arșiței! Canicula se prelungește. Meteorologii au emis cod galben până vineri, în București și în 21 de județe din sudul, sud-estul și parțial estul țării, regiuni în care sunt anunțate temperaturi de până la 37 de grade Celsius la umbră. Ieri s-a înregistrat și un record. La Miercurea Ciuc, unul dintre polii frigului din România, au fost 33 de grade, depășindu-se astfel maxima absolută a lunii, măsurată în 1962. A fost teribil de cald și în alte zone ale țării. În Buzău, unde s-au înregistrat 36 de grade Celsius, un bărbat care se afla într-o mașină, a leșinat. Tânăra care conducea mașina a tras rapid pe dreapta și a sunat la 112. Omul a ajuns la spital.

VOX tanti: "Simți că nu mai e aer, să ai aer, să tragi aer. Murim."

Tot 36 de grade Celsius au fost și în Vaslui. Oamenii nevoiți să muncească în aer liber și-au făcut provizii de apă, ca să poată face față temperaturii ridicate.

VOX agricultor pe câmp: "Am un frigider cu mine care ține apa rece: o haină groasă care ține apa rece în ea."

Mai mulți oameni din Iași s-au simțit rău și au ajuns la spital din cauza caniculei.

VOX bolnav: "Am stat în soare, pe șantier n-ai unde să stai, sub cerul liber permanent, toată ziua."

Unii s-au bucurat totuși de căldura toridă.

VOX nene la bustul gol: "Aici fac eu plajă. Zece minute mă plimb și pe urmă mă duc la șah. Acolo stau liniștit, aer curat."

Mai mulți copii din Ploiești s-au bălăcit în apa unui lac din parc pentru a se răcori. Aventura lor, însă, s-a terminat când i-au văzut polițiștii locali.

AMBIANȚĂ copii la scăldat

Potrivit meteorologilor, valul de caniculă persistă încă trei zile în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei și în jumătatea sudică a Olteniei și a Moldovei. Nopțile vor fi tropicale, cu minime ce nu vor scădea sub 20 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură - umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2