Date companie
 
 
 
 

Cofetarii fac fatã cu greu comenzilor de cozonaci si prãjituri

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Decembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cofetarii, agitatie, cozonaci
 

Agitatie mare si in cofetarii. Cele mai cãutate dulciuri sunt cozonacii si prãjiturile fãcute dupã retete traditionale. Cofetarii abia mai fac fatã numãrului mare de comenzi. Sunt, însã, si gospodine care preferã sã prepare cozonacii în casã, dupã retete strãvechi. Bine rumenit, pufos, dulce si aromat, fãcut dupã o retetã româneascã. Asa vor muresenii sã fie cozonacul pe care îl pun pe masã în ziua de Crãciun.

VOX: "-Cozonacul traditional sau de import? -Traditional, mai ales cã e fãcut de mine."

VOX: "-Îl cumpãrati sau îl faceti? -Îl fac, îl fac. Nu-mi place, ãsta-i prea dulce si de obicei îl fac."

În Tîrgu-Mures, pretul unui cozonac traditional variazã între 5 si 12 lei.

În cofetãriile din Târgoviste se lucreazã la foc continuu. Angajatele abia mai fac fatã comenzilor de cozonaci si prãjituri.

VOX: "-Sunt mai buni ca cei fãcuti în casã? –Da. –Sunt foarte multe gospodine care au renuntat sã mai facã acasã din lipsa timpului. –ªi din lipsa timpului si din lipsa experientei, cã doamenle fac mult mai bine ca noi."

Gospodinele stiu insa si ele cateva secrete.

AMBIANtÃ: "Acum dau cu nucã. Nuca nu o ung, nu nimic. Pun peste tot. Eu mi le pregãtesc toate din timp, ca sã nu stau atunci, cã a crescut coca. Se pune si rahat si stafide."

VOX: "Secretul e în felul urmãtor: se pun toate la cãldurã de seara, zahãrul, uleiul, fãina, ouãle si drojdia. –Trebuie frãmântati bine? –Sigur, trei sferturi de orã trebuie frãmântati, da. –De ce credeti cã au renuntat gospodinele sã mai facã în casã? –Sã stiti cã e foarte pretentios. Cozonacul e mai pretentios ca o prãjiturã."

Fie cã sunt cumparati din cofetãrie sau sunt fãcuti în casã, cozonacii nu lipsesc de pe masa de Crãciun a românilor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • În patiserii și cofetării se muncește de zor, pentru onorarea comenzilor de cozonac și pască ( 14 Aprilie 2020 )

  Frenezie în brutării, patiserii și laboratoare de cofetărie, cu doar câteva zile înainte de Paște. Aluatul de cozonac este pregătit, rețeta pentru pască stă la loc de cinste, iar prăjiturile delicioase sunt în curs de preparare.

 • Bătaie pe cozonaci într-un hypermarket ( 18 Aprilie 2014 )

  Bãtaie pe cozonaci într-un hypermarket din Capitalã. Oamenii s-au așezat la coadã de dimineațã și au așteptat chiar și douã - trei ore pentru un cozonac.

 • Inspectorii. A.N.S.V.S.A. intensifică acțiunile de control, înaintea sărbătorilor ( 22 Aprilie 2013 )

  Cu aproape două săptămâni înainte de Sărbătorile Pascale, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a declanșat mai multe controale în toată țara. Inspectorii verifică modul în care sunt produse, transportate și valorificate carnea de miel, ouăle, dar și alte alimente consumate în această perioadă. Inspectorii A.N.S.V.S.A. le recomandă consumatorilor să cumpere produse alimentare numai din spații...

 • Spirite incinse, dupa referendum ( 30 Iulie 2012 )

  Agitație maximă după închiderea urnelor la referendumul de duminică. Liderii locali din USL și PDL au așteptat cu mari emoții numărătoarea oficială a voturilor. În Bistrița-Năsăud s-au prezentat puțin peste 35 la sută din totalul alegătorilor. Supărați de procentajul scăzut, mai mulți bistrițeni s-au strâns în fața sediului democrat-liberalilor.

 • Zile de campanie pentru Traian Basescu ( 12 Iulie 2012 )

  Agitație la sediul de campanie a președintelui suspendat! In așteptarea conferinței de presă a lui Traian Băsescu, staff-ul său s-a asigurat că jurnaliștii au toate condițiile pentru a trece peste încă o zi caniculară. Oamenii lui Băsescu au adus mai întâi o umbrelă de soare, care să-i apere pe ziariști de cele aproape 38 de grade. La amiază, patru toalete ecologice au fost instalate aproape de sediul din centrul Capitalei. Au urmat scaunele de plastic, după ce, cu o zi înainte, chiar președintele suspendat le-a împărțit jurnaliștilot fructe și apă, luate din piață.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2