Date companie
 
 
 
 

În patiserii și cofetării se muncește de zor, pentru onorarea comenzilor de cozonac și pască

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Aprilie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : paste, pasca, cozonac, cofetarii, patiserii
 

Frenezie în brutării, patiserii și laboratoare de cofetărie, cu doar câteva zile înainte de Paște. Aluatul de cozonac este pregătit, rețeta pentru pască stă la loc de cinste, iar prăjiturile delicioase sunt în curs de preparare. Dacă, în alte domenii, în această perioadă se șomează, în laboratoarele de patiserie și cofetărie oamenii nu mai prididesc cu onorarea comenzilor. Din experiența anilor trecuți, până la Paște vor fi gata 7 milioane de cozonaci și un milion două sute de mii de bucăți de pască.

MIRELA MELINTE, cofetar ”Acest cozonac are umplutrura cu nucă, stafide, cacao și rahat. Toate ingredientele sunt naturale, nu conțin coloranți. Avem varianta cu mac și varianta mixtă, îi spun eu, jumătate mac, jumătate nucă.

În multe orașe, inclusiv în Capitală, sunt la mare căutare, în ultimii ani, cozonacii moldovenești. Mari dolofani, pufoși, umpluți cu o cremă delicioasă din nucă, cacao, stafide și rahat, cozonacii preparați după rețete de casă din Bucovina se vând bine în toate sezoanele, dar cererea bate recordul de sărbători. Potrivit tradiției, de pe masa de Paște nu trebuie să lipsească pasca, care, în varianta actuală arată, mai degrabă, ca un cheescake. Nu lipsesc torturile ornate cu motive de Paște, precum iepurașii.


În patiserii și cofetării se muncește de zor, pentru onorarea comenzilor de cozonac și pască

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2