Date companie
 
 
 
 

Competitivitate, inteligență și valoare adăugată prin servicii de inovare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Martie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : private, servicii, federatia, conferinta, valoare, inteligenta, competitivitate, inovare, parvan
 

Finanțarea activităților de cercetare-dezvoltare și inovare, exemple de bune practici ale unor companii românești din domeniu și soluțiile de stimulare a transferului de tehnologie și de protejare a drepturilor de proprietate intelectuală -acestea au fost câteva dintre temele conferinței "Competitivitate, inteligență și valoare adăugată prin servicii de inovare". Evenimentul organizat de Patronatul Serviciilor Private din România și-a propus să aducă în prim plan potențialul inovativ al acestor servicii și să asigure cadrul formal pentru dezbaterea unor teme de actualitate pentru sectorul de inovare. Președintele Patronatului a subliniat necesitatea creării unei legături între mediul universitar și cel privat.

CRISTIAN PÂRVAN, președinte, Patronatul Serviciilor Private din România ”Trebuie să încercăm ca acest nucleu, care a rămas și a produs de-a lungul anilor, indiferent de ce se comentează, lucruri de valoare în România și oameni de valoare să intre și să fie, dacă vreți, o sinergie cu preocupările private, astfel încât preocupările private și sectorul privat să găsească niște resurse de care nu dispune acolo unde are nevoie.”

La discuții au participat și ministrul Educației și Cercetării Științifice, Sorin Mihai Câmpeanu, dar și ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. Acesta a anunțat că în luna mai se vor putea depune proiecte într-un sistem complet diferit, conceput în așa fel încât solicitantul să se concentreze foarte mult pe rezultat, și nu pe complicațiile proiectului.

EUGEN TEODOROVICI, ministrul Fondurilor Europene ”Totul electronic, dispare hârtia dintre noi și beneficiari, cu semnătură electronică. Cererea de finanțare va fi una simplă, cu foarte puține elemente solicitate. Bugetul se creează în mod automat de sistem.”

Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020 a fost aprobat de Comisia Europeană în data de 19 decembrie 2014. În cadrul acestui program vor fi finanțate proiecte care vor susține creșterea competitivității economiei, în special prin sprijinirea cercetării, dezvoltării și inovării, respectiv prin acordarea de fonduri destinate susținerii infrastructurii pentru tehnologia informației și comunicații. Programul are o alocare financiară de aproximativ un miliard trei sute treizeci de milioane de milioane de euro.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2