Date companie
 
 
 
 

Concurs ecvestru, lângă Băile Felix

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 August 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : concurs, baile, felix, cai, ecvestru
 

Armăsari care mai de care mai frumoși, dar și nărăvasi, atelaje strălucitoare, probe extreme de tracțiune cu cai! Sunt doar câteva dintre ingredientele unui spectacol fascinant, organizat în apropierea stațiunii Băile Felix, la care au asistat mii de oameni. Este vorba de cea de-a X-a ediție a Concursului Național Ecvestru, care se desfășoară lângă ștrandul cu valuri, din Băile 1 Mai. Armăsari de toate rasele, de la mustang și lipițan, la pursânge englezesc, au fost aliniați la linia de start a concursului de frumusețe, dresaj și tracțiune.

VOX "Mie-mi plac caii că sunt frumoși."

Proprietarii cailor spun că nu este deloc ușor să ai grijă de un asemenea cal.

VOX "Trebuie întreținut și costă foarte mult. Astăzi am venit cu calul acesta semigreu românesc șur. La frumusețe, calul a mai luat locul 1 la Satu Mare."

Printre participanții la concurs s-au aflat și mulți romi, care au o adevărată tradiție în creșterea și dresarea cailor.

VOX "Am venit cu căruța cu cai la concurs și cu soacrele mele. Ăsta-i o avere țigănească, cine–o are, să trăiască!"

VOX "Asta este ceva deosebit de frumos. Este niște hamuri care o început să se facă în urmă cu o sută de ani."

Evenimentul a fost organizat de Primăria Comunei Sânmartin, în parteneriat cu Consiliul Local Sânmartin, Asociația de Promovare a Turismului în Stațiunile Băile Felix și Băile 1 Mai și Asociația crescătorilor de animale.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2