Date companie
 
 
 
 

Concurs internațional de atelaje

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 August 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Concurs atelaje Bihor
 

Concurs internațional de atelaje, în județul Bihor! Comuna Oșorhei, aflată la doar câțiva kilometri de Municipiul Oradea, este, în acest weekend, gazda celei de-a patra competiții internaționale de atelaje cu doi, respectiv patru cai.

KELEMEN MELINDA, președintele Comisiei de Atelaje din România

"La atelajele de patru cai, este calificare de cupă mondială. Anul acesta o să fie și campionat mondial, așa că atelajele care participă aici sunt într-un fel de pregătire pentru campionatele mondiale și, bineînțeles, calificarea la cupa mondială care se ține la iarnă. Pentru atelajele de doi cai, este un concurs de trei stele, care este unul dintre cele mai înalte nivele ale acestui sport."

La competiția ecvestră participă concurenți din șapte țări, cu cei mai valoroși cai din Europa și cele mai performante și elegante atelaje.

KELEMEN MELINDA, președintele Comisiei de Atelaje din România

"S-au prezentat în total 38 de echipaje. Au venit din Serbia, din Slovenia, din Grecia și, bineînțeles, din România, așa că o să putem să facem și proba de echipe."

Loturile naționale se află deja de câteva zile în comuna Oșorhei, timp în care competitorii au avut antrenamente pentru adaptarea și pregătirea cailor pentru competiție.

BARTHA EDUARD, concurent

"Particip a șasea oară la acest concurs internațional. Aici putem găsi unele dintre cele mai bune condiții din această țară. Avem terenuri bune, terenurile de antrenament, terenurile de concurs, totul este la cel mai înalt nivel. Trebuie să te pregătești foarte mult ca să ajungi la acest concurs, la un concurs de atelaje. Te pregătești ani la rând, dar trebuie să fii aici din timp, să ajungi luni, marți, să fii aici cu caii, să se obișnuiască cu locul, condițiile ce le au pentru că nu este la fel ca și acasă."

Competiția a debutat astăzi, cu proba de dresaj. Mâine, începând de la ora 11:00, va avea loc proba de maraton, iar duminică, începând cu aceeași oră, proba de obstacole. Evenimentul se va încheia duminică seară, cu festivitatea de premiere.


Concurs internațional de atelaje

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2