Date companie
 
 
 
 

Consiliul Județean Ilfov dă în judecată Guvernul

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Aprilie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, judecata, Ilfov, consiliul, judetean, apa, alimentare, management, petrache, proiect extindere, uzate
 

Conflict la nivel înalt! Consiliul Județean Ilfov dă în judecată Guvernul României, pentru blocarea unui proiect vital. Este vorba despre extinderea rețelei de alimentare cu apă și de management al apelor uzate, în 22 de localități, proiect care necesită investiții de peste 340 de milioane de euro din fonduri nerambursabile. Autoritățile județene încearcă din 2014 să obțină acceptul Ministerului Fondurilor Europene pentru depunerea documentației necesare atragerii fondurilor. La cererea Ministerului, au revizuit proiectul de opt ori, dar tot nu au primit aprobare. La 14 martie, Consiliul Județean Ilfov a înaintat Ministerului Fondurilor Europene Contestația în procedură prealabilă acționării în judecată, urmând ca, în cazul în care ministerul nu rezolvă problema, să înceapă procesul.

MARIAN PETRACHE, președinte, Consiliul Județean Ilfov "Nici acum nu știu care sunt motivele reale. Din acest motiv am făcut acel lucru. Este firesc, primul pas în acționare în judecată a Ministerului Fondurilor Europene, pentru incapabilitatea lui de a pregăti cererea de finanțare de peste 342 de miliarde de euro. Ne văităm că nu avem bani europeni."

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, consideră că ilfovenii sunt privați de cel mai mare proiect de investiții din județ, din rațiuni birocratice și de ordin politic.

MARIAN PETRACHE, președinte, Consiliul Județean Ilfov "Bineînțeles că ne-am gândit și la motive politice. Cum explic, cum planul de dezvoltare Ilfov a primit jumătate decât au primit celelalte județe. Acțiunea mea în instanță e determinată de nevoia de a avea condiții mai bune pentru cetățeni, de nevoia de a rezolva niște probleme, dacă nu pot fi rezolvate altfel."

Ilfov este singurul județ din țară cu creștere demografică. Modernizarea infrastructurii este cu atât mai necesară cu cât extinderea urbană spre localitățile limitrofe Capitalei a înregistrat o creștere constantă în ultimii 16 ani.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2