Date companie
 
 
 
 

Controverse cu privire la modul in care a fost perchezitionata resedinta lui Sorin Ovidiu Vintu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Septembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sorin ovidiu vantu, perchezitie, reactii, controverse
 

Perchezitia efectuata de oamenii legii la resedinta lui Sorin Ovidiu Vîntu a starnit un val de reactii. Reprezentanti ai societatii civile, dar si juristi, sustin ca procurorii si politistii nu ar fi trebuit sa intre inarmati, in curtea lui Vintu.

Prin telefon: ALICE DRAGHICI, avocat : "Nu am vazut nici macar în savuroasele descinderi la clanurile mafiote ca primul obiect care este introdus pe poarta, în incinta sa fie o arma. "

Prin telefon:  VICTOR ALISTAR, director Transparency International : "Limpede e ca nu intri într-o incinta cu arma la orizontala, este o chestiune vizibila pt oricine."

Prin telefon: DORU COSTEA, avocat : "Fapul ca intru cu pistolul, desi nu am opozitie, face ca operatiunea sa aiba o consistenta care în perceptia publica este una reala si îndreptatita se mizeaza pe perceptia publica."

Potrivit Newsin, in ciuda criticilor, purtatorul de cuvânt al I.G.P.R., Raluca Seucan, sustine ca anchetatorii au actionat conform procedurii.

Prin telefon: RALUCA SEUCAN, purtator de cuvânt, I.G.P.R. : "Nu s-a folosit arma letala. (...) Anchetatorii, în momentul în care au mers la perchezitie, au sunat la interfon, au spus ca sunt de la politie si au autorizatie de perchezitie. În momentul în care au intrat, li s-a deschis usa, câinii erau dezlegati. Bodyguard-ul ar fi trebuit sa îi tina într-o alta parte. Nu s-a tras asupra câinilor, s-a tras, conform procedurii, în pavaj, pentru a îndeparta animalele. (...) Din relatarile colegilor mei, acestia au intrat cu armamentul în fata, pentru ca atunci când au sunat la interfon se auzeau câinii."

Sorin Ovidiu Vîntu a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile. In acelasi caz, instanta a dipus si arestarea preventiva a omului de afaceri Octavian Turcan si a soferului lui Vintu, Alexandru Stoian.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2