Date companie
 
 
 
 

Premierul îndeamnă la încredere în vaccin

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Martie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : reactii, vaccin
 

Premierul îi îndeamnă pe cetățeni să aibă în continuare încredere în vaccinurile anti-COVID și susține că nu există indicii care să facă legături între serul produs de Astra Zeneca și fenomenele trombotice apărute la unele persoane imunizate cu acest tip de vaccin.

FLORIN CÎȚU, premierul României

"Agenția Europeană a Medicamentului, cea care a făcut recomandarea Comisiei Europene pentru a autoriza toate tipurile de vaccin din România menține aceeași opinie - campania de vaccinare trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin, cu monitorizarea eventualelor reacții adverse. În ceea ce privește tipul de vaccin care a fost ieri în discuție în spațiul public, AEM spune foarte clar că nu există indicii în acest moment care să facă o legătură între cele câteva cazuri și vaccin."

FLORIN CÎȚU, premierul României

Declarațiile premierului Cîțu vin după ce ieri, România a suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca, din lotul ABV2856, în contextul în care există suspiciuni că acesta a determinat apariția unor cheaguri de sânge la persoane vaccinate în alte țări. Și în România, un bărbatul de 47 de ani, din județul Gorj, a murit pe 1 martie, la două zile după ce a fost vaccinat împotriva coronavirusului. Acesta a primit ser din același lot controversat ABV2856.

Totuși, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a ținut să precizeze că nu există legătură între vaccinarea bărbatului din Gorj, care a murit, și faptul că a primit ser din lotul retras din cauza reacțiilor adverse. Bărbatul decedat în Gorj a suferit un infarct miocardic și nu există legătură între vaccinare și deces, a subliniat Gheorghiță, la un post de televiziune.

În țara noastră, au fost distribuite 81.600 de doze din acest lot, iar peste 77.000 au fost utilizate pentru vaccinarea cetățenilor. În total, nouă țări europene au decis suspendarea imunizării cu acest lot.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2