Date companie
 
 
 
 

Premierul îndeamnă la încredere în vaccin

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Martie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : reactii, vaccin
 

Premierul îi îndeamnă pe cetățeni să aibă în continuare încredere în vaccinurile anti-COVID și susține că nu există indicii care să facă legături între serul produs de Astra Zeneca și fenomenele trombotice apărute la unele persoane imunizate cu acest tip de vaccin.

FLORIN CÎȚU, premierul României

"Agenția Europeană a Medicamentului, cea care a făcut recomandarea Comisiei Europene pentru a autoriza toate tipurile de vaccin din România menține aceeași opinie - campania de vaccinare trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin, cu monitorizarea eventualelor reacții adverse. În ceea ce privește tipul de vaccin care a fost ieri în discuție în spațiul public, AEM spune foarte clar că nu există indicii în acest moment care să facă o legătură între cele câteva cazuri și vaccin."

FLORIN CÎȚU, premierul României

Declarațiile premierului Cîțu vin după ce ieri, România a suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca, din lotul ABV2856, în contextul în care există suspiciuni că acesta a determinat apariția unor cheaguri de sânge la persoane vaccinate în alte țări. Și în România, un bărbatul de 47 de ani, din județul Gorj, a murit pe 1 martie, la două zile după ce a fost vaccinat împotriva coronavirusului. Acesta a primit ser din același lot controversat ABV2856.

Totuși, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a ținut să precizeze că nu există legătură între vaccinarea bărbatului din Gorj, care a murit, și faptul că a primit ser din lotul retras din cauza reacțiilor adverse. Bărbatul decedat în Gorj a suferit un infarct miocardic și nu există legătură între vaccinare și deces, a subliniat Gheorghiță, la un post de televiziune.

În țara noastră, au fost distribuite 81.600 de doze din acest lot, iar peste 77.000 au fost utilizate pentru vaccinarea cetățenilor. În total, nouă țări europene au decis suspendarea imunizării cu acest lot.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Florin Cîțu susține că românii ar putea reveni la normalitate de la 1 iunie ( 5 Aprilie 2021 )

  Românii ar putea reveni la normalitate, în mai puțin de trei luni! Anunțul a fost făcut de către premierul Florin Cîțu, în cadrul unei conferințe de presă.

 • Amenzi de 24.000 de lei, în cazul bărbatului vaccinat cu rapelul greșit la Romexpo ( 19 Martie 2021 )

  Amenzi usturătoare în cazul imunizării unui bărbat cu rapelul Moderna în loc de Pfizer, la Centrul de Vaccinare nr. 5 Romexpo din București! Medicul coordonator și asistentul medical de la centrul de vaccinare...

 • Reacții adverse, după vaccin ( 23 Februarie 2021 )

  Țara noastră ar putea primi, în aprilie, un al patrulea vaccin împotriva COVID-19! Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunțat că serul produs de compania Johnson & Johnson ar urma să fie autorizat la jumătatea lunii martie de către Agenția Europeană a Medicamentului, iar începând cu luna aprilie, ar putea ajunge primele doze și în România.

 • Peste 2,4 milioane de noi doze de vaccin sosesc în România în martie ( 13 Februarie 2021 )

  Florin Cîțu susține că țara noastră a fost felicitată de către Comisia Europeană pentru modul de desfășurare al campaniei de vaccinare anti-COVID! Șeful Executivului a declarat, după vizita efectuată la Bruxelles, că România va primi noi doze de vaccin în perioada următoare.

 • Vaccinul AstraZeneca, în comparație cu alte vaccinuri ( 4 Februarie 2021 )

  Vaccinul produs de AstraZeneca este recomandat persoanelor cu vârste între 18 și 55 de ani și va fi administrat în două doze, la un interval cuprins între 4 și 12 săptămâni, a declarat coordonatorul campaniei...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2