Date companie
 
 
 
 

Controverse și acuzații grave în cazul bebelușului mort la Spitalul din Târgu Jiu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Iunie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : controverse, bebelus
 

Controverse și acuzații grave în cazul bebelușului mort la naștere la Spitalul din Târgu Jiu. Tatăl susține că o asistentă i-a cerut mamei să își declare copilul viu, deși acesta a venit pe lume mort, așa cum arată necropsia. Cei doi tineri nu își doresc decât să afle ce s-a întâmplat cu fetița pe care și-au dorit-o atât de mult.


CĂTĂLIN MATEI, tatăl bebelușului: "Mie mi s-a spus că s-a născut vie și că are nota 1 și mi s-a cerut să declar fetița vie. (...) Iar în urma necropsiei vi s-a spus clar că bebelușul era deja mort. Când am ajuns acolo mi-au spus că era deja mort când l-au scos. (...) Mi s-a spus că s-a ținut prea mult în travaliu."

Tânăra a stat în travaliu 15 ore până medicii au decis să îi facă cezariana. I-au spus că fetița s-a născut vie, dar nu a supraviețuit. Necropsia, însă, arata altceva.

VOX medic legist: "În urma necropsiei am stabilit că nu s-a stabilit respirația extrauterină și am apreciat că s-a născut mort."

Concluziile legiștilor vin, însă, în contradicție cu cele ale medicilor de la spitalul județean, care susțin în continuare că pruncul a venit pe lume viu.

VASILE STANCULETE, purtător de cuvânt, Spitalul Târgu Jiu: "Respira fătul sau nu? Mi-a și confirmat că a ieșit cu indice Apgar 1, înseamnă că a schițat mișcări respiratorii și că a fost predat pentru reanimare secției de nou-născuți."

Tinerii așteaptă acum rezultatele unor analize complexe care vor arata clar ce s-a întâmplat cu bebelușul. Între timp, în spital se face o anchetă internă, iar poliția face verificări.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2