Date companie
 
 
 
 

Controverse și nemulțumiri la înmormântarea regelui Mihai

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Decembrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : rege, istorici
 

Istoricii consideră că nu se respectă tradiția înmormântărilor regale: sicriul nu va fi adus cu trenul regal, așa cum s-a întâmplat la înmormântările celorlalți regi și nu va fi depus pe un afet de tun. Iar potrivit directorului Muzeului Curtea de Argeș, ora nu este potrivită. Gara din Curtea de Argeș, clădire monument istoric, este într-o stare avansată de degradare și nu poate găzdui un eveniment de o asemenea amploare. Familia regală a decis că ultimul drum al Majestății Sale Regele Mihai să se facă pe șosea.

IPS CALINIC, arhiepiscop de Argeș

"Da, e foarte bine că nu îl aduc cu trenul regal pentru că gara nu arată foarte bine, noi tot am insistat cu gara aceasta, gara Sinaia de vreun an doi să fie restaurată că e păcat, e un lucru necesar și în vederea venirii Regelui Mihai cu trenul în gară, mă rog s-a hotărât că va veni cum a venit și Regina Ana, și e foarte potrivit."

Localnicii sunt și ei dezamăgiți că ritualul de înmormântare nu va putea fi respectat și spun că este vina autorităților locale pentru felul în care arată gara.

VOX: "Foarte proastă, pentru că trebuia să fie ca un muzeu!"

VOX: "Ce să mai, e lăsată în părăsire practic, ca și altele, deși este un monument istoric, sigur că da!"

VOX: "Deci ar fi trebuit să arate mult mai bine pentru că e o clădire veche, nu s-a făcut nimic!"

O altă problemă, semnalată de un istoric, care este și consilier local, este că înmormântarea va avea loc seara.

ȘTEFAN DUMITRACHE, istoric și consilier local

"Un program, să îi zicem rupt de tradiția înmormântărilor regale și care nu respectă nicidecum cutuma, tradiția care a fost până acum, un altfel de sistem gândit mi se pare mult prea modern având în vedere că vorbim de un rege al României, un comandant suprem al armatei române, un mareșal care și a condus armata pe front și care a fost decorat de toate țările lumii și mai ales de țara sa, este trist ce se întâmplă iar ora de înmormântare este total nepotrivită."

Trupul neinsuflețit al Regelui Mihai va ajunge la Curtea de Argeș sâmbăta viitoare, iar slujba de înmormântare va fi oficiată la ora 18.45, într-un cadru privat.


Controverse și nemulțumiri la înmormântarea regelui Mihai

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Pregătiri pentru ultimul drum al Regelui ( 6 Decembrie 2017 )

  Familia Regală se reunește în Elveția, unde vor fi oficiate slujbe religioase în memoria Regelui Mihai. Între timp, în România, au început pregătirile pentru ceremonia de înmormântare a Regelui Mihai. Fostul suveran va fi îngropat în noua Catedrală Regală și Patriarhală din Curtea de Argeș.

 • Onor adus Casei Regale la Biblioteca Centrala Universitara “Carol I” ( 29 Noiembrie 2017 )

  Omagiu adus Casei Regale, la 100 de ani de la Marea Unire! Biblioteca Centrală Universitară “Carol I” din Capitală a fost gazda manifestării cultural-științifice intitulată "Onor Casei Regale! Rolul Monarhiei în făurirea statului modern prin Marea Unire de la 1918", organizată de către Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Biblioteca Centrală Universitară, și Casa Corpului Didactic București.

 • Regele Dorin Cioabă, regizor de teatru și film ( 9 Iulie 2017 )

  Dorin Cioabă se visează mare regizor! Regele romilor vrea să facă filme cu țigani și s-a apucat deja de treaba. Deocamdată, el va pune în scenă o piesa de teatru despre viața etniei pe care o păstorește.

 • Romii s-au adunat la Costești, ca să-l sărbătorească pe primul rege creștin al lor, Ilie Stănescu ( 1 Septembrie 2013 )

  Sărbătoare mare, la Costești, județul Argeș. Romii sărbătoresc, acolo, zece ani de la încoronarea primului rege creștin al romilor, Ilie Stănescu. În curtea palatului de aramă de la Costești s-au adunat circa 200 de romi din mai multe județe, gazdă fiind Dan Stănescu, actualul rege Internațional al Romilor Creștini. La eveniment erau așteptate peste o mie de persoane, pentru care gazda a pregătiti bucate din belșug.

 • 23 august- ziua în care România a întors armele împotriva Germaniei ( 23 August 2011 )

  In urma cu 67 de ani, Romania intorcea armele si se alătura Aliatillor- Statele Unite, Marea Britanie si URSS- în cea de-a doua conflagrație mondială. Pe 23 august 1944, Regele Mihai anunța intr-o proclamatie către țară iesirea din alianța cu Germania hileristă, iar maresalul Ion Antonescu si ministrii sai erau arestati. Majoritatea istoricilor sunt de acord că actul de la 23 august a răsturnat raportul de forțe pe frontul românesc și a scurtat durata celui de-al doilea Război Mondial cu cel puțin șase luni. In acelasi timp, 23 august a insemnat intrarea tarii noastre in sfera de influenta a Uniunii Sovietice. O dată care, timp de peste patru decenii, a fost Ziua Nationala a Romaniei.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Luni, 11 Dec. 2017

1 EUR = 4.6332 RON
0.0017
1 USD = 3.9274 RON
-0.0175
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2