Date companie
 
 
 
 

Onor adus Casei Regale la Biblioteca Centrala Universitara “Carol I”

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Noiembrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : rege, omagiu
 

Omagiu adus Casei Regale, la 100 de ani de la Marea Unire! Biblioteca Centrală Universitară “Carol I” din Capitală a fost gazda manifestării cultural-științifice intitulată "Onor Casei Regale! Rolul Monarhiei în făurirea statului modern prin Marea Unire de la 1918", organizată de către Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Biblioteca Centrală Universitară, și Casa Corpului Didactic București.

AMBIANȚĂ

DIANA MELNIC, inspector școlar general adj., ISMB
"Această idee... centenarului. (...) Dorim să... profesori."

GABRIEL VRÂNCEANU, director, Casa Corpului Didactic București
"Am considerat... Carol I."

La eveniment au participat inspectori școlari, profesori metodiști, elevi, viceprimarul Capitalei, Tomnița Florescu, precum și Alteța Sa Regală, Principele Radu.

PRINCIPELE RADU
"Faptul că școala... mare familie."

În opinia Principelui Radu, școala va rămâne, indiferent de sistemul politic sau momentul istoric prin care trece, locul unde se păstrează "cel mai intact posibil simțul datoriei, iubirea față de propria familie și comunitate". Cei prezenți în Aula Bibliotecii Centrale Universitare s-au putut bucura și de un program artistic susținut de Cor cu Dor.

AMBIANȚĂ imn « înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Simpozion omagial dedicat profesorului dr. ing. Nicolae. I. Manolescu ( 18 Decembrie 2018 )

  Simpozion omagial dedicat profesorului dr. ing. Nicolae. I. Manolescu! La Universitatea Politehnica din Bucuresti, foștii săi studenți, care îi calcă pe urme de mai bine de 59 de ani, s-au reunit pentru câteva momente emoționante.

 • Mii de oameni i-au adus regelui un ultim omagiu ( 14 Decembrie 2017 )

  De astăzi, România este în doliu național timp de trei zile, în memoria regelui Mihai! Pe durata doliului, instituțiile și autoritățile publice centrale și locale sunt obligate să arboreze în bernă drapelul României și drapelul Uniunii Europene. 

 • Regele Mihai, în România pentru totdeauna ( 13 Decembrie 2017 )

  Sicriul cu trupul neînsuflețit al regelui a fost adus în România, în această dimineață, cu o aeronavă militară care a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă. La ceremonia de întâmpinare au fost prezenți Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, membri ai familiei regale, reprezentanți ai Președinței, ai Guvernului, ai Parlamentului, ai Armatei și ai Bisericii.

 • Controverse și nemulțumiri la înmormântarea regelui Mihai ( 7 Decembrie 2017 )

  Istoricii consideră că nu se respectă tradiția înmormântărilor regale: sicriul nu va fi adus cu trenul regal, așa cum s-a întâmplat la înmormântările celorlalți regi și nu va fi depus pe un afet de tun. Iar potrivit directorului Muzeului Curtea de Argeș, ora nu este potrivită. Gara din Curtea de Argeș, clădire monument istoric, este într-o stare avansată de degradare și nu poate găzdui un eveniment de o asemenea amploare. Familia regală a decis că ultimul drum al Majestății Sale Regele Mihai să se facă pe șosea.

 • Pregătiri pentru ultimul drum al Regelui ( 6 Decembrie 2017 )

  Familia Regală se reunește în Elveția, unde vor fi oficiate slujbe religioase în memoria Regelui Mihai. Între timp, în România, au început pregătirile pentru ceremonia de înmormântare a Regelui Mihai. Fostul suveran va fi îngropat în noua Catedrală Regală și Patriarhală din Curtea de Argeș.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2