Date companie
 
 
 
 

Convenția Profesioniștilor din Arta Scenei, încheiată la inițiativa Teatrului Masca

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : masca, teatrul, arta, nuca, conventia, profesionisti, scenei, malaimare
 

Teatrul Masca din Capitală marchează cei 23 de ani de existență cu semnarea unei convenții de colaborare culturală! Convenția Profesioniștilor din Arta Scenei a fost semnată duminică, la inițiativa directorului Mihai Mălaimare, cel care a înființat Teatrul Masca. Asemănată cu o "Nucă", tare, dar cu miezul dulce, acordul urmărește asocierea actorilor, în vederea desfășurării unor activități și proiecte comune, dar și atragerea de fonduri europene, în scopul motivării financiare a tinerilor artiști.

MIHAI MĂLAIMARE, director, Teatrul Masca, București "Este o zi realmente importantă. Am lansat un network, o rețea. Toți cosemnatarii acestei convenții sunt extrem de hotărâți să o transforme într-o adevărată și solidă rețea teatrală, din Sud-Estul Europei."

PASCAL LARUE, director, Theatre de l`Enfumeraie, Allonnes "Teatrul are ceva profund uman, care depășește orice fel de frontieră, politică, culturală, intelectuală și adună oameni laolaltă și îi pune față în față."

IOVAN CIRILOV, director, BITEF din Belgrad "Este foarte important, pentru noi, oameni ai scenei, ai teatrului, să fim împreună, pentru că numai așa putem fi puternici și putem lupta pentru principiile noastre."

ORLIN DYACOV, director, Teatrul Dramatic "Sava Oganiov" Ruse "În felul acesta, ne vom cunoaște și vom face schimb de informații, iar asta poate să ne ajute foarte mult să candidăm cu proiecte, pentru finanțare europeană."

SANDU GRECU, președinte, Uniunea Teatrală din Republica Moldova "Cred că ne va da posibilitatea să ne cunoască și alte teatre, alți parteneri și, totodată, vom încerca să avem și noi alte relații, în acest proiect."

MIHAI MĂLAIMARE, director, Teatrul Masca, București "Teatrul românesc nu va promova în lume și nu-și va arăta adevăratele valori, dacă noi suntem considerați prestatori de servicii."

La Convenția Profesioniștilor din Arta Scenei pot adera companii de teatru, festivaluri, dar și personalități ale lumii artistice din țară și din străinătate.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Invitație la premiera musicalului „Next to Normal – (A)normal”, la Teatrul de Operetă „Ion Dacian” din București ( 17 Iunie 2021 )

  În pregătire, premiera națională a musicalului „Next to Normal – (A)normal” la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București! Premiera este programată vineri, la ora 18:00.

 • Art-terapia poate să amelioreze calitatea vieții pacientului oncologic ( 28 Mai 2021 )

  Arta învinge cancerul! Nu este doar numele unui eveniment care a avut loc ieri, este și realitatea expusă în creații de mai mulți artiști plastici, printre care Eli Sultan, Elizabeta Brînzoi și Aurelia Chiru. Acestea au transformat arta în terapie prin creațiile lor, care au devenit o poveste despre puterea de a preschimba răni în lumini și culori.

 • La 1 iunie se elimină purtatul măștii pe plajă ( 6 Mai 2021 )

  Situația pandemică, analizată de premierul Florin Cîțu în timpul unei vizite la Constanța. Primul ministru speră la o cât mai bună coloaborare între operatorii economici și autorități pentru a se găsi cele mai potrivite măsuri pentru un sezon estival de succes. Reprezentanți ai industriei au venit cu soluții pentru siguranța turiștilor, aceștia oferind susținere inclusiv campaniei de vaccinare, a explicat Florin Cîțu.

 • Raluca Turcan a cerut să fie amendată ( 31 Martie 2021 )

  Raluca Turcan anunță că a cerut să fie amendată, după ce a apărut în mai multe imagini fără mască, alături de alte persoane. "A fost o neatenție pentru care îmi pare rău, nicidecum nu a fost o sfidare sau nepăsare”, scrie Turcan pe Facebook. 

 • Au fost stabilite condițiile în care începe școala pe 8 februarie ( 5 Februarie 2021 )

  Condițiile în care va începe școala, în 8 februarie, au fost clarificate. Din start, școlile își deschid porțile în funcție de incidența infectărilor cu SARS CoV-2 la mia de locuitori. Ministerul Educației a publicat pe site-ul edu.ro...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2