Date companie
 
 
 
 

Cooperare regională

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Februarie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Iohannis Coridor de Gaze Baku
 

Coridorul Sudic de Gaze și-a demonstrat, în cei doi ani de când este operațional, importanța strategică pentru securitatea energetică a Europei. Afirmația vine de la președintele României, Klaus Iohannis, prezent în aceste zile la Baku, în cadrul deschiderii oficiale a Reuniunii ministeriale a Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de Gaze. Acesta a adăugat că România a oferit garanția angajamentului său neîntrerupt de a fi parte a eforturilor menite să dezvolte și să extindă Coridorul către noi piețe în Europa Centrală și de Sud-Est.

KLAUS IOHANNIS, președintele României
”Dați-mi voie să vă reasigur de angajamentul solid și continuu al țării mele pentru cooperarea regională, ca modalitate de a găsi soluții sustenabile la provocări comune, în mod particular pentru securitatea noastră energetică comună.”

Klaus Iohannis a amintit și investițiile substanțiale făcute în România pentru dezvoltarea capacității de transport a gazului, dar și în conectivitatea cu țările vecine. El a mai explicat și de ce toate aceste eforturi susținute și investiții făcute de țara noastră oferă opțiuni solide pentru extinderea Coridorului Sudic de Gaze către noi piețe în Europa Centrală și de Sud-Est. Potrivit șefului statului român, situația este reciproc avantajoasă, atât pentru diversificarea geografiei exporturilor de gaz din Azerbaidjan, cât și pentru întărirea securității energetice a Europei.


Cooperare regională

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2