Date companie
 
 
 
 

Copil aflat în plasament, opărit cu apă clocotită și tratat cu leacuri băbești

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Februarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, ancheta, medici, arsuri, asistenta, copil, suceava, politie, protectia, plasament, apa, maternala, infectat, scheia, oparit, clocotita, albus, ou, plagi, leacuri
 

Un copil de 11 luni, aflat în plasament, a fost la un pas de moarte, din cauză că asistenta maternală l-a tratat cu leacuri băbești. S-a întâmplat în comuna Scheia, județul Suceava. Copilul s-a opărit cu apă clocotită și, în loc să-l ducă la spital, femeia i-a aplicat pe arsuri alifie și albuș de ou.

NICOLETA DANELIUC, purtător de cuvânt, Direcția pentru Protecția Copilului Suceava "Micuțul a tras de oala care era pe aragaz, o parte din apă a curs pe aragaz, o parte a ajuns pe corpul copilului. L-a tratat cu albuș de ou, din câte am înțeles."

După patru zile de tratament cu leacuri băbești, femeia a dus, în cele din urmă, copilul la spital. Medicii s-au îngrozit! Băiețelul avea arsuri pe 20 la sută din suprafața corpului, iar unele dintre plăgi se infectaseră.

LIVIU CÎRLAN, șef U.P.U., Spitalul Județean Suceava "Cu sindrom febril, cu temperatură de peste 40 de grade, ca urmare a unei arsuri cu lichid fierbinte, de 4 zile, probabil neglijată."

Cazul este acum cercetat de Inspectoratul Județean de Poliție și de Protecția Copilului.

IONUȚ EPUREANU, purtător de cuvânt, I.P.J. Suceava "În cauză, polițiștii efectuează cercetări față de femeie, sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a se dispune procedural."

Asistenta maternală mai are în plasament și un alt copil, de 9 ani, care suferă de sindromul Down. Inspectorii de la Protecția Copilului vor stabili dacă cei doi copii mai rămân în grija asistentei maternale.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2