Date companie
 
 
 
 

Copilul din spitalul din Bacãu a fost legat de pat la rugãmintea mamei sale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Ianuarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bacau, copil
 

Copilul din spitalul din Bacãu a fost legat de pătuț la rugãmintea mamei sale. Asta a declarat femeia, care spune cã a vrut, astfel, sã evite ca micuțul sã se loveascã. Inspectorii Direcției de Sănătate Publică au gãsit și un vinovat pentru mizeria din saloane și anume o femeie de serviciu, care a fost amendatã cu 500 de lei. Bãiețelul de un și jumãtate era rãcit și a fost dus la spital de mama lui. Femeia însã nu a putut sã-l îngrijeascã, pentru cã și ea este bolnavã și a fost internatã la secția TBC.

VOX, prin telefon, mama: "Eu, la internare, le-am zis: Doamnã, copilul sare din pãtuț. Eu i-am anunțat. (...) Nu îi condamn cã, dacã cãdea, fereascã Dumnezeu, spãrgea cãpușorul. Putea sã moarã, nu tot ele rãspundeau? Eu nu le condamn cã l-au legat pentru cã acasã mi-a sãrit din pãtuț."

Imaginele cu micuțul legat cu un ham de pat au scandalizat opinia publicã, iar Ministerul Sãnãtãții a cerut o anchetã. Conducerea spitalului susține cã totul este legal.

AURELIA ȚAGA, director medical, Spitalul de Urgențã Bacãu: "Este indicat medical pentru securitatea copilului și trebuie folosit în extremã urgențã, conform regulamentului de ordine interioarã a spitalului!"

În urma anchetei, Direcția de Sãnãtate Publicã Bacãu a descoperit și alte probleme în spital. În saloane era igrasie și mizerie, iar inspectorii au decis închiderea a șase saloane, printre care și cel în care a fost internat copilul legat. Din păcate acest caz nu este singular în România. Anul trecut la Spitalul din Buzău, mai mulți copii au fost găsiți legați de pat în Secția de Pediatrie. Și personalul medical de la acest spital a avut aceeași scuză: sunt prea puțini angajați și nu pot avea grijă de toți pacienții.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2