Date companie
 
 
 
 

Copilul operat de o tumorã facialã gigantică, externat din spital

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Octombrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : medici, calarasi, copil, gigant, andrei, clinica, chirurgie, orala, maxilo, faciala, tumora, proteza
 

Bãiețelul de cinci ani, care a fost operat luna trecutã la Cluj, pentru a i se îndepãrta o tumorã gigant din zonei feței, a fost externat. Andrei a primit și o protezã.

AMBIANȚÃ "Andrei este un copil care este normal. A trecut examenul teribil al supraviețuirii."

Povestea tristã a lui Andrei a început în primãvara anului trecut. Atunci i-a apãrut o tumoare, care s-a extins rapid și i-a afectat ochiul, urechea, gura, apoi și un plãmân. Cinci medici de la Clinica de Chirurgie Oralã și Maxilo-Facialã din Cluj-Napoca l-au operat, în 19 septembrie. În timpul intervenției chirurgicale, catalogată drept un succes, copilului i s-a extirpat o parte din maxilar și din mandibulã. Acum, pentru a putea vorbi și mânca, el poartã o protezã, pe care o va folosi, pânã când medicii vor reuși sã îi reconstruiascã chipul.

TEOFIL LUNG, sef Secția de Chirurgie Oralã "Pansamentul este de protecție mai mult așa pentru cã pleacã pe drum și lumea sã se obișnuiascã cu el pentru cã existã o asimetrie facialã, dar plaga este acoperitã, are piele, ochii funcționazã.”

VOX "– Îi e dor de ceva anume de acasã? - Îi e dor de casa lui, de bunici, de prietenii lui care îl așteaptã acasã."

VOX "La toți ne e dor de casã. Important e cã totul e bine și în viitorul apropiat o sã fie și mai bine."

Andrei este, acum, acasă, la Călărași. Anul viitor, copilul va fi supus unei operații de reconstrucție a feței.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2