Date companie
 
 
 
 

Cosmarul disponibilizarilor din cultura

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Octombrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : concedieri, disponibilizari, angajati, salariati, teatre, muzee, cosmar, opera
 

Cosmarul disponibilizarilor din cultura le da frisoane angajatilor operelor, teatrelor și muzeelor din țară. Șase sute de salariati urmeaza sa fie concediati din sistem. După aproape 20 de ani de muncă, actorii craioveni stau cu spaima în suflet că vor ramane in curand pe drumuri.

"Dumneavostrã vã este teamã de restructurare? - Da, pentru cã nu stiu ce criterii sunt pentru restructurare si oricine poate fi atins. - V-ati gândit ce ati putea face în situaþia asta? Nu, dar mã gândesc în fiecare zi la copilul meu cãruia încep sã nu-i mai pot oferi ceea ce meritã!"

În ultimele luni, tot mai mulți actori ai Teatrului Municipal ''Bacovia'' din Bacău au părăsit scena, din cauza scaderii veniturilor cu 60 la sută.

ADRIAN GAZDARU - director Teatrul "Bacovei" Bacau: "Avem oameni care au plecat, actori din pãcate, cei care sunt fruntea, cum spun bãnãtenii, fruntea teatrului. Ne-au plecat astã varã doi colegi de la sectia de animatie, iar acum am fost anuntat cã mai pleacã o colegã actritã de la sectia de animatie"

VOX: "În urma reducerii salariale, am început sã mã definesc tot mai mult. Au început sã mi se vadã mușchii, pentru cã mãnânc tot mai putin, am redus din cheltuieli."

Cele mai multe restructurări din cultură vor fi făcute la Opera Națională Română.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • ”Matinal efervescent”, dintr-un copac, la Opera Comică pentru Copii ( 7 Iulie 2020 )

  ”Matinalul efervescent”, transmis în direct dintr-un copac, de la Opera Comică pentru Copii din Capitală, aduce zilnic surprize pentru ascultătorii postului de radio National FM și telespectatorii postului de televiziune...

 • Cofetărie în pandemie ( 6 Iulie 2020 )

  Pandemia de coronavirus a închis multe afaceri, dar unii antreprenori s-au ambiționat să reziste chiar și cu restricțiile impuse de autorități. Un lanț de cofetării din capitală a înțeles că cel mai important lucru este să...

 • Angajații C.E.H. vor să dea compania în judecată ( 26 Mai 2020 )

  Circa 3.000 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara vor să dea în judecată compania, pentru neplata unor drepturi bănești. Angajații se plâng că, de 2 luni nu și-au primit o parte din drepturile salariale.

 • Angajații români, în pragul depresiei ( 23 Februarie 2020 )

  90% din angajații români se simt deprimați și triști, simptome care duc la depresie! Aceasta este concluzia unui studiu realizat la nivel național.

 • Concedieri la Ministerul Muncii ( 10 Ianuarie 2020 )

  Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunță reducerea posturilor din instituția pe care o conduce. 101 de angajați vor fi concediați în acest an. De la 424 de posturi cât prevedea vechea organigramă, noua propunere prevede...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2