Date companie
 
 
 
 

Cosmarul disponibilizarilor din cultura

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Octombrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : concedieri, disponibilizari, angajati, salariati, teatre, muzee, cosmar, opera
 

Cosmarul disponibilizarilor din cultura le da frisoane angajatilor operelor, teatrelor și muzeelor din țară. Șase sute de salariati urmeaza sa fie concediati din sistem. După aproape 20 de ani de muncă, actorii craioveni stau cu spaima în suflet că vor ramane in curand pe drumuri.

"Dumneavostrã vã este teamã de restructurare? - Da, pentru cã nu stiu ce criterii sunt pentru restructurare si oricine poate fi atins. - V-ati gândit ce ati putea face în situaþia asta? Nu, dar mã gândesc în fiecare zi la copilul meu cãruia încep sã nu-i mai pot oferi ceea ce meritã!"

În ultimele luni, tot mai mulți actori ai Teatrului Municipal ''Bacovia'' din Bacău au părăsit scena, din cauza scaderii veniturilor cu 60 la sută.

ADRIAN GAZDARU - director Teatrul "Bacovei" Bacau: "Avem oameni care au plecat, actori din pãcate, cei care sunt fruntea, cum spun bãnãtenii, fruntea teatrului. Ne-au plecat astã varã doi colegi de la sectia de animatie, iar acum am fost anuntat cã mai pleacã o colegã actritã de la sectia de animatie"

VOX: "În urma reducerii salariale, am început sã mã definesc tot mai mult. Au început sã mi se vadã mușchii, pentru cã mãnânc tot mai putin, am redus din cheltuieli."

Cele mai multe restructurări din cultură vor fi făcute la Opera Națională Română.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Angajații unei benzinării din Alba, anchetați pentru furt de combustibil ( 17 Iunie 2021 )

  Mai mulți angajați ai unei benzinării din județul Alba sunt acuzați că ar fi furat combustibil de la locul de muncă! Pentru a-și duce misiunea la bun sfârșit, complici le-ar fi fost mai mulți șoferi de camioane.

 • Plan de concedieri, în urma închiderii minelor necompetitive ( 13 Iunie 2021 )

  Peste 8.300 de mineri de la Complexurile Energetice Oltenia și Hunedoara își vor pierde locurile de muncă, în urma închiderii minelor de cărbune necompetitive. Angajații concediați ar putea beneficia...

 • Activități atractive, la Opera Comică pentru Copii ( 5 Iunie 2021 )

  Curtea Operei Comice pentru Copii din Calea Giulești, transformată într-un adevărat parc de distracții pentru copiii de toate vârstele. Activitățile propuse de instituția de cultură dedicată celor mici sunt atractive...

 • Peste 30% dintre angajatori au eliminat beneficiile extrasalariale ( 18 Martie 2021 )

  Tot mai multe companii renunță să le acorde angajaților beneficii extrasalariale. Printre acestea se numără tichetele de masă, abonamentele medicale la clinici private, mașină de serviciu, ori decontul transportului. Potrivit unui studiu realizat de eJobs România, doar 66% dintre angajatori au spus că oferă beneficii extrasalariale. 29% au declarat că astfel de compensații nu mai sunt oferite de ani buni, în timp ce 5% au renunțat la beneficii în ultimul an, din cauza crizei economice, generată de pandemie.

 • Plan drastic de restructurare, la Tarom ( 21 Februarie 2021 )

  Restructurare drastică, la Tarom! Compania are pe masă un plan de restructurare prin care numărul de salariați ar trebui să scadă cu 700 de angajati din cei 1.500 și asta până la sfârșitul verii. Se estimează că proiectul...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2