Date companie
 
 
 
 

Peste 30% dintre angajatori au eliminat beneficiile extrasalariale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Martie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : salariati, bonusuri
 

Tot mai multe companii renunță să le acorde angajaților beneficii extrasalariale. Printre acestea se numără tichetele de masă, abonamentele medicale la clinici private, mașină de serviciu, ori decontul transportului. Potrivit unui studiu realizat de eJobs România, doar 66% dintre angajatori au spus că oferă beneficii extrasalariale. 29% au declarat că astfel de compensații nu mai sunt oferite de ani buni, în timp ce 5% au renunțat la beneficii în ultimul an, din cauza crizei economice, generată de pandemie.

FLORINA ILICEA, reporter

"Nu se preconizează mari schimbări nici pe parcursul acestui an. Aproape jumătate dintre angajatorii care au renunțat la acordarea beneficiilor extrasalariale în 2020, spun că situația se va menține, cu siguranță și în 2021. Sunt însă și firme care iau în calcul posibilitatea reintroducerii lor, dacă lucrurile vor lua o întorsătură favorabilă, în următoarea perioadă."

De câțiva ani, printre beneficiile extrasalariale pentru angajați se numără și consilierea psihologică.

ROXANA DRĂGHICI, director de vânzări

"În premieră, vorbim despre ședințele de consiliere psihologică și abonamentele pentru activități sportive cu antrenor personal, activități care sunt în online. Mulți dintre angajați își desfășoară activitatea în online. Este important de menționat faptul că mulți dintre angajatori au început să de uite atent la starea de bine fizică și psihică a angajaților."

Sondajul mai arată că nouă din 10 angajatori oferă tichete de masă. De asemenea, peste jumătate dintre companiile care acordă beneficii extrasalariale includ abonamentul medical la o clinică privată. Doar o treime au menționat decontul transportului sau mașina de serviciu. La sondajul realizat în perioada februarie-martie au participat 115 firme din domenii precum vânzări, producție, IT/software, asigurări, medicină și construcții.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Mai puțini pensionari, de la un an la altul ( 28 Martie 2016 )

  Scade numărul pensionarilor! Potrivit datelor centralizate de Institutul Național de Statistică, numărul mediu de vârstnici a scăzut în anul 2015 cu 51.000 de persoane, față de anul precedent când au fost înregistrate circa 53.000 persoane. Totodată, raportul dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat și cel al salariaților a fost de 10 la 10.

 • Hidroelectrica iese din insolvență, dar face concedieri și restructurează întreaga activitate ( 11 Mai 2013 )

  Hidroelectrica se pregătește să iasă din insolvență! Administratorul judiciar al companiei, Remus Borza, a specificat data de 26 iunie pentru ieșirea din insolvență, dar a venit și cu o veste proastă. În perioada următoare, vor fi disponibilizați 650 de salariați. Compania a cerut intrarea în insolvență în iunie 2012 și, ulterior, a denunțat mai multe contracte directe de vânzare a energiei. În prezent, energia hidro este vândută...

 • Scandal la întâlnirea dintre administratorul judiciar de la Hidroelectrica, Remus Borza, și salariați ( 17 Martie 2013 )

  Scandal la întâlnirea angajaților Hidroelectrica Porțile de Fier, cu administratorul judiciar Remus Borza, la Drobeta Turnu Severin. Salariații Hidroserv, cei care asigură întreținerea utilajelor, au vrut să participe și ei la întâlnire, dar nu li s-a permis. Oamenii, care așteaptă să fie disponibilizați, s-au îmbulzit să intre în clădire, dar au fost opriți să ajungă în sala unde urmau să aibă loc discuțiile.

 • Greviștii foamei de la Oltchim s-au mutat în fața sediului Prefecturii Vâlcea ( 15 Februarie 2013 )

  În timp ce colegii lor protestau la București, 12 dintre cei 21 de salariați de la Oltchim, aflați în greva foamei, s-au mutat în fața Prefecturii Vâlcea. Doi dintre greviștii foamei au avut nevoie de îngrijiri medicale, dupã ce li s-a fãcut rãu în fața Prefecturii. Greviștii foamei au stat de vorbã și cu prefectul de Vâlcea, Mircea Nadolu. Prefectul de Vâlcea a declarat că a fost, joi, la combinat. Situația la Oltchim se agravează, însă...

 • Protest al salariaților Arpechim Pitești, care lucrează pentru Oltchim Rm. Vâlcea ( 26 Septembrie 2012 )

  Sute de salariați de la Arpechim Pitești, care lucreazã pentru Oltchim Râmnicu Vâlcea, au protestat, miercuri, timp de douã ore în fața combinatului. Oamenii sunt nemulțumiți de blocajul privind privatizarea combinatului, care le întârzie plata salariilor. Oamenii spun că nu și-au primit tichetele de masã din luna iunie și salariile pe luna august. Sindicaliștii spun că vor continua protestele, până la rezolvarea situației.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2