Date companie
 
 
 
 

Mai puțini pensionari, de la un an la altul

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Martie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pensionari, salariati, INS, pensia, statistic, venitul
 

Scade numărul pensionarilor! Potrivit datelor centralizate de Institutul Național de Statistică, numărul mediu de vârstnici a scăzut în anul 2015 cu 51.000 de persoane, față de anul precedent când au fost înregistrate circa 53.000 persoane. Totodată, raportul dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat și cel al salariaților a fost de 10 la 10. În schimb, pe regiuni, raportul cunoaște variații, pe alocuri, semnificative.

OCTAVIAN IONESCU, reporter "Raportul dintre numarul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat si cel al salariaților prezintă variații semnificative in profil teritorial, de la numai 5 pensionari la 10 salariați in București la 17 la 10 in județul Giurgiu."

În același timp, pensia medie lunară a fost de 892 lei, mai mare cu 5,4 % față de anul precedent, în timp ce pensia medie de asigurări sociale de stat a fost de 886 lei. Raportul dintre pensia medie de asigurări sociale de stat pentru limită de vârstă cu stagiu complet de cotizare fără impozit și fără contribuția de asigurări sociale de sănătate și câștigul salarial mediu net a fost de 57,8% comparativ cu 60,6% în anul precedent. Indicele pensiei medii reale față de anul precedent, calculat ca raport între indicele pensiei nominale pentru calculul pensiei reale și indicele prețurilor de consum a fost de 105%.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Peste 30% dintre angajatori au eliminat beneficiile extrasalariale ( 18 Martie 2021 )

  Tot mai multe companii renunță să le acorde angajaților beneficii extrasalariale. Printre acestea se numără tichetele de masă, abonamentele medicale la clinici private, mașină de serviciu, ori decontul transportului. Potrivit unui studiu realizat de eJobs România, doar 66% dintre angajatori au spus că oferă beneficii extrasalariale. 29% au declarat că astfel de compensații nu mai sunt oferite de ani buni, în timp ce 5% au renunțat la beneficii în ultimul an, din cauza crizei economice, generată de pandemie.

 • Riscul de transmitere a coronavirusului de către asimptomatici ( 3 Octombrie 2020 )

  OANA PASCARU, reporter „Institutul Național de Sănătate Publică a întocmit o listă cu situațiile în care poate fi transmis coronavirusul de către persoanele infectate asimptomatice. Precizările transmise de I.N.S. prezintă...

 • Anul acesta, mai puține decese față de anul trecut ( 12 August 2020 )

  Rata mortalității, în scădere, în România! Potrivit unui raport emis de Institutul Național de Statistică, în primele șase luni ale acestui an s-au înregistrat cu 4% mai puține decese comparativ cu anul trecut.

 • Salariul mediu net, mai mare cu 119 lei în iunie față de luna mai ( 11 August 2020 )

  Vești bune de la Institutul Național de Statistică! În luna iunie, câștigul salarial mediu brut a fost de 5.369 de lei, cu 181 de lei mai mare față de luna precedentă, în timp ce salariul mediu net a fost de 3.298 de lei, în creștere cu 119 lei.

 • Salariul mediu, mai mic cu 112 lei în aprilie față de luna martie ( 11 Iunie 2020 )

  Vești proaste de la Institutul Național de Statistică! În luna aprilie, câștigul salarial mediu brut a fost de 5.200 de lei, mai mic cu 185 de lei față de luna precedentă, în timp ce salariul mediu net a fost de 3.182 de lei, în scădere cu 112 lei, în comparație cu luna martie a acestui an.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2