Date companie
 
 
 
 

Cosmina Albulescu, medaliată cu aur la Olimpiada Internațională de Geografie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 August 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : olimpiada, geografie
 

Medaliată cu aur la Olimpiada Internațională de Geografie din Japonia, eleva Cosmina Albulescu a fost întâmpinată cu mare bucurie, acasă, la Galați, de părinți, profesori și de reprezentanții autorităților. Pasiunea, munca și ambiția sunt ingredientele care i-au adus succesul, spune cu mândrie olimpica în vârstă de 17 ani, care n-ar părăsi România pentru nimic în lume.

ANDRA COSMINA ALBULESCU, medaliată cu aur: "Trebuie să recunosc că m-am imaginat de mult câștigând medalia de aur. De fapt, pentru asta am muncit și pot să spun că reprezint cu mândrie România."

CLAUDIA ALBULESCU, mama elevei: "Stiam că o să câștige, pentru că ea mi-a spus. M-a pus să-i pregătesc în acel bagaj și o ținută pentru premiere."

Profesoara de geografie a Cosminei spune că a văzut potențialul fetei de la început.

GINA BURGHIU, profesoara de geografie: "Eu i-am simțit potențialul, dar am vrut să văd dacă rezistă. Și nu numai că a rezistat, dar pur și simplu m-a uimit prin conștinciozitatea și dăruirea și pasiunea ei."

Cosmina spune că vrea să urmeze pașii profesoarei, care i-a fost mereu alături.

ANDRA COSMINA ALBULESCU, medaliată cu aur: "Cu siguranță, prefer România, pentru că cred că atunci când știi că realizezi ceva pentru țara ta este cu atât mai onorabil, decât dacă ți-ai vinde practic inteligența și munca altora, doar pentru a avea un anumit confort."

Pentru performanța obținută, adolescenta a fost premiată de primăria Galați cu un CEC în valoare de 3000 de lei. Lotul României a cucerit patru medalii și locul întâi pe națiuni, la olimpiada desfășurată la Kyoto. Trei dintre distincții sunt de aur.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2