Date companie
 
 
 
 

Cozi la înscrierea la A.S.E.

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Iulie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ASE, joburi, liceu, inscriere, studii, absolventi, politehnica, academia, economice, it, medicina, facultate, petrol
 

Aglomerație la Academia de Studii Economice! Ca în fiecare an, curtea instituției este plină de absolvenți de liceu care vor să devină economiști sau specialiști în alte domenii de business. Tineri veniți din toată țara s-au așezat la coadă de la primele ore ale zilei, pentru a se înscrie la una dintre cele 11 facultăți. Cele mai căutate sunt domeniile în care sunt salarii mari.

VOX "Business și turism prima, apoi contabilitate, trei, economie. Am făcut liceul economic și simt că mi se potrivește."

VOX "M-am interesat pe mai multe site-uri și asta mi s-a părut cel mai bun. Având și cât mai multe rude în economie, m-am consultat și, în cele din urmă, pe ăsta l-am ales."

Anul trecut, la A.S.E. s-au înscris, în primele două zile, peste 2.000 de candidați. Tinerii trebuie să fie pregătiți pentru examene, dar și pentru viața deloc ieftină din Capitală. Ca să se întrețină aici, tinerii au nevoie de cel puțin o mie de lei pe lună.

VOX "- La un apartament privat cu prietenii mei. - Cine te întreține? - Eu și cu mama și cu tata."

Anul acesta, Academia de Studii Economice din București are 3.000 de locuri finanțate de la buget și 2.600 cu taxă. Domeniul economic nu este singurul care îi atrage pe cei care vor să facă studii superioare. Absolvenții de liceu se îndreaptă și spre IT, politehnică, medicină și exploatarea petrolului, specializări care ar putea să le aducă joburi sigure și bine plătite. Statisticile oficiale arată că în aceste domenii lefurile sunt cuprinse între 5.000 si 9.000 de lei. Dincolo de prestigiu, universitățile au si un interes financiar, atunci cand vine vorba de a atrage cât mai mulți studenți. Pentru fiecare student, instituțiile de învățământ universitar primesc de la stat, în medie, câte 3.000 de lei pe an.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2