Date companie
 
 
 
 

Crăciun în familie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Decembrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : familie, craciun, obiceiuri, traditii, religioase, superstitii
 

Crăciunul, sărbătoarea familiei! Creștinii cinstesc, astăzi, Nașterea Domnului, o sărbătoare care îmbină tradițiile religioase cu obiceiurile populare și cu superstițiile. Colindele, bradul și Moș Crăciun dau un farmec aparte celebrării venirii pe pământ a lui Iisus Hristos. Peste tot în lume, popoarele creștine, celebrează Nașterea Domnului, Crăciunul, la 25 decembrie. Este și cel dintâi praznic împărătesc cu dată fixă, în ordinea cronologică a vieții Mântuitorului. Înainte de Nașterea lui Iisus Hristos, perioada aceasta era asociată cu mituri și cu celebrarea păgână a solstițiului de iarnă. Prin instituirea sărbătorii Nașterii Domnului în calendarul religios, timpul de după solstițiul de iarnă este învestit o semnificație religioasă. Aceasta pare a fi cea dintâi sărbătoare specific creștină, dintre cele dedicate lui Isus, deși nu este tot atât de veche ca Paștile sau Rusaliile, ale căror origini sunt legate de sărbătorile iudaice corespunzatoare.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Potrivit tradiției, creștinii vestesc Nașterea Mântuitorului prin colinde. Cetele de copii și tineri bat la ușa gospodarilor, care, asemenea magilor de la Răsărit, le oferă daruri. În tradiția populară se spune că, prin colinde, creștinii alungă pustiul din casă, din sate și orașe, din țară și din toată lumea. "

Un obicei al românilor este acela ca, în ziua de Crăciun, oamenii să pună un ban de argint în apa în care se spală, pentru a se bucura de sănătate și prosperitate în anul care vine. În ceea ce privește masa de Crăciun, după Sfânta Liturghie din ziua Nașterii Mântuitorului, care înseamnă și încheierea postului, românii gustă din sarmalele, piftia, friptura, preparatele din porcul tăiat de Ignat, dar și din cozonacul care nu lipsește din meniul de sărbători.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2