Crăciunul, sărbătoarea familiei! Creștinii cinstesc, astăzi, Nașterea Domnului, o sărbătoare care îmbină tradițiile religioase cu obiceiurile populare și cu superstițiile. Colindele, bradul și Moș Crăciun dau un farmec aparte celebrării venirii pe pământ a lui Iisus Hristos. Peste tot în lume, popoarele creștine, celebrează Nașterea Domnului, Crăciunul, la 25 decembrie. Este și cel dintâi praznic împărătesc cu dată fixă, în ordinea cronologică a vieții Mântuitorului. Înainte de Nașterea lui Iisus Hristos, perioada aceasta era asociată cu mituri și cu celebrarea păgână a solstițiului de iarnă. Prin instituirea sărbătorii Nașterii Domnului în calendarul religios, timpul de după solstițiul de iarnă este învestit o semnificație religioasă. Aceasta pare a fi cea dintâi sărbătoare specific creștină, dintre cele dedicate lui Isus, deși nu este tot atât de veche ca Paștile sau Rusaliile, ale căror origini sunt legate de sărbătorile iudaice corespunzatoare.
ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Potrivit tradiției, creștinii vestesc Nașterea Mântuitorului prin colinde. Cetele de copii și tineri bat la ușa gospodarilor, care, asemenea magilor de la Răsărit, le oferă daruri. În tradiția populară se spune că, prin colinde, creștinii alungă pustiul din casă, din sate și orașe, din țară și din toată lumea. "
Un obicei al românilor este acela ca, în ziua de Crăciun, oamenii să pună un ban de argint în apa în care se spală, pentru a se bucura de sănătate și prosperitate în anul care vine. În ceea ce privește masa de Crăciun, după Sfânta Liturghie din ziua Nașterii Mântuitorului, care înseamnă și încheierea postului, românii gustă din sarmalele, piftia, friptura, preparatele din porcul tăiat de Ignat, dar și din cozonacul care nu lipsește din meniul de sărbători.
Dar din dar se face rai! Vă invităm să împlinim împreună dorințele unor copii, în prag de sărbători, deoarece sunt case, în România, în care sania lui Moș Crăciun ajunge mai greu sau deloc. Este și cazul a trei copii din București...
S-au deschis porțile Târgului de Crăciun din Piața Constituției din Capitală. Zi de zi, până pe 26 decembrie vor fi programe speciale dedicate Zilei Naționale a României și Crăciunului. Cei mici și cei mari se pot bucura de un patinoar, de bradul de Crăciun, înalt de peste 30 de metri, dar și de produse tradiționale de sezon, expuse în cadrul celor peste 130 de casuțe ale târgului.
A început postul Crăciunului! Al doilea ca asprime după postul Paștelui, postul Crăciunului a fost rânduit de Biserica creștină pentru pregătirea credincioșilor în vederea întâmpinării praznicului Nașterii Domnului.
Interlop periculos, adus în țară sub escortă! Adrian Marius Crăciun, zis Stripăru, unul dintre locotenenții temutului interlop Ioan Clămparu, a fost adus în țară, din Franța, unde a fost arestat pe 1 octombrie. Adrian Marius Crăciun...
Sfânta Maria Mică, o mare sărbatoare creștină, celebrată, astăzi, la fel ca în fiecare an, pe 8 septembrie Nașterea Maicii Domnului a fost cinstită în toate bisericile, prin slujbe și rugăciuni. În popor, sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019