Date companie
 
 
 
 

Criza i-a adus în pragul disperării pe angajații din penitenciare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Octombrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : criza, angajati, interlopi, penitenciare, sinucideri
 

Criza financiară le dă mari bătăi de cap gardienilor din penitenciare, care se văd nevoiți să împrumute bani chiar de la interlopii aflați în spatele gratiilor, pentru a putea supraviețui. Unii dintre ei au încercat să se sinucidă cu armamentul din dotare, se arată în raportul trimis Ministerului Justiției de ofițerii Administrației Naționale a Penitenciarelor.

VOX: "Multi colegi sunt dispusi sã-si punã capãt vietii. Am colegi care nu si-ai plãtit ratele de 2-3 luni de zile. A zis cã preferã sã piardã masina sã rãmânã cu casa decât sã fie dat afarã din casã."

VOX: "Am douã luni de când n-am mai plãtit, nu am mai avut din ce plãti aceste rate."

IOAN BĂLA
director A.N.P. : "Existã o stare de tensiune, cã oamenii sunt mai usor iritabili, e o chestiune fireascã."

Cele mai mari datorii pe care gardienii le au față de bănci sunt la creditele imobiliare. În aceste condiții, în timpul liber, mulți gardieni încearcă să-și rotunjească veniturile prin activități ilicite. De exemplu, introduc în penitenciare obiecte pentru deținuți, în schimbul cărora primesc bani. Alții fac taximetrie fără autorizație. În aceste condiții, angajații din penitenciare sunt hotărâți să iasă în stradă pentru a protesta.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Angajații C.E.H. vor să dea compania în judecată ( 26 Mai 2020 )

  Circa 3.000 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara vor să dea în judecată compania, pentru neplata unor drepturi bănești. Angajații se plâng că, de 2 luni nu și-au primit o parte din drepturile salariale.

 • Optimism, încredere și gânduri pentru cei dragi, în mesajul muzical al lui Adrian Enache: "Sfârșitul nu-i aici!” ( 27 Aprilie 2020 )

  "Sfârșitul nu-i aici"! Ne alăturăm campaniei lansate de îndrăgitul artist Adrian Enache, menite să reînvie optimismul, încrederea, speranța că vom ieși cu bine din criza coronavirusului. Mesajul muzical lansat de Adrian Enache...

 • Mobilizare în Spania ( 2 Aprilie 2020 )

  Spania, grav afectată de criza provocată de coronavirus, face apel la solidaritate! Într-o scrisoare adresată redacției noastre, Excelența Sa, Ambasadorul Regatului Spaniei la Bucuresti, Manuel Larrotcha Parada, subliniază necesitatea adoptării de măsuri sanitare.

 • O nouă rută pentru migranți ( 1 Martie 2020 )

  O nouă criză a migranților amenință Europa. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan susține că a avertizat de câteva luni că Turcia se vede obligată să își deschidă porțile, arată cotidianul spaniol El Pais.

 • Angajații români, în pragul depresiei ( 23 Februarie 2020 )

  90% din angajații români se simt deprimați și triști, simptome care duc la depresie! Aceasta este concluzia unui studiu realizat la nivel național.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2