Date companie
 
 
 
 

Crucea Roșie Română împlinește 145 de ani

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Iulie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : aniversare, Crucea Roșie
 

145 de ani de Crucea Roșie! Aniversarea a fost marcată, în Capitală, de o expoziție fotografică în fața Spitalului Colțea, care reprezintă o trecere prin momentele istorice cele mai importante ale organizației. Totodată, voluntari ai Crucii Roșii au desfășurat activități specifice organizației, atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici.

AMBIANȚĂ RESUSCITARE
IOAN-SILVIU LEFTER, director general, Crucea Roșie Română

"Am muncit neîntrerupt pentru a ne face datoria față de cetățean. Aceasta este menirea cea mai importantă a Crucii Roșii. Ea s-a născut pentru a ajuta cetățenii în situații limită, s-a născut pe câmpul de luptă, pentru a ajuta cetățenii din ambele tabere beligerante."

Societatea înființată în anul 1876 a oferit oamenilor, de-a lungul timpului, servicii vitale în momente dificile, precum primul și al doilea Război Mondial, epidemiile de malarie, holeră, tifos și tuberculoză, foamete, inundații sau chiar pandemia de coronavirus. La nivel național, organizația însumează 47 de filiale, peste 640 de subfiliale și aproximativ 460 de comisii. La finalul anului trecut, bilanțul societății era reprezentat de 6.000 de voluntari, 300 de angajați și un milion și jumătate de beneficiari.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2