Date companie
 
 
 
 

Cum trec școlile în online

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Octombrie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : precizari Cimpeanu
 

Noi precizări despre trecerea școlilor în online! Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că există două reguli de bază referitoare la îmbolnăviri, dar, dincolo de acestea, școlile pot cere singure suspendarea prezenței. Conform celor două reguli, la apariția unei îmbolnăviri într-o clasă, se suspendă activitatea în clasa respectivă. A doua regulă prevede că dacă activitatea este suspendată într-un număr de clase egal cu cel puțin jumătate din numărul total al claselor din școală, se intră în online. ”Resping categoric fuga de răspundere din partea directorilor”, a transmis ministrul Educației.

SORIN CÎMPEANU, ministrul Educației
”Situația este diferită într-o școală dintr-o localitate în care rata de infectare este peste 6 la mie, este 6,1 la mie și într-o școală în care rata de infectare în localitate este 18, 19 sau 20 la mie. Situația este diferită într-o școală unde avem un caz de îmbolnăvire sau carantinare în rândul cadrelor didactice sau niciun caz față de situația în care avem 10-15 cazuri de îmbolnăvire. Aceste lucruri pot fi cunoscute doar la nivelul școlii. Situația este diferită într-o școală în care clasele au efective reduse de elevi, în care se învață într-un singur schimb și într-o școală în care se învață în trei schimburi, cu clase care sunt la maxim, din perspectiva numărului de elevi.”

Astfel, există posibilitatea trecerii în online a oricărei școli din România, dacă există solicitare din partea conducerii școlii. Solicitarea se trimite către Inspectoratul Școlar. Cîmpeanu a precizat că cererile trimise până acum, la nivelul Capitalei, vor fi analizate până marți.


Cum trec școlile în online

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2