Date companie
 
 
 
 

Cursuri pentru funcționari

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Martie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : dezvoltare functionari
 

Crește numărul angajaților din sectorul public, dar nu toate domeniile sunt acoperite. Pentru o administrație publică modernă și adaptată la nevoile cetățeanului este nevoie de specialiști, ne spune președintele Institutului Național de Administrație, Mihai Alexandru Ghigiu. Șeful INA insistă asupra importanței digitalizării, aplicată în instituțiile din orice colț al țării.

MIHAI ALEXANDRU GHIGIU, președinte, Institutul Național de Administrație

"Avem și zone multe în administrație în care nu avem oameni. Problema este cum reușim să găsim un echilibru între zonele în care n-avem oameni și cum găsim specialiști pentru acele zone, pentru că problema cu care se confruntă astăzi administrația și probabil cu care se confruntă toată piața muncii din România este faptul că resursa umană este tot mai puțină și tot mai slab pregătită pentru a face față cerințelor pieței și nevoilor pieței. Sunt zone suprapopulate de funcționari, dar foarte multe zone au nevoie de specialiști. Avem nevoie să ne adaptăm vitezele referitoare la digitalizare la situația curentă din fiecare instituție. Eu cred că și un om cu 25 de ani vechime, într-o primărie de țară poate să își îmbunătățească abilitățile digitale. "

Pentru un bun funcționar public, programele de formare sunt foarte importante. Institutul Național de Administrație propune o serie de cursuri, în vederea dezvoltării competențelor angajaților.

MIHAI ALEXANDRU GHIGIU, președinte, Institutul Național de Administrație

"Pe lângă programele clasice din zona de funcție publică, audit, cod administrativ, ș.a.m.d., INA a început de anul acesta să aibă în ofertă și alte programe, zic eu, inovatoare. De la programe pe digitalizare, pe diferite categorii, programe de eficiență energetică, programe de guvernanță corporativă, programe de inovare în domeniul public, programe care poate că nu îi vor da funcționarului, după ce face un modul, nu îi vor da toate abilitățile, de care are nevoie, dar încercăm în primul rând să îi stârnim curiozitatea, să înțeleagă că în lume se întâmplă lucruri, se întâmplă cu o viteză extrem de mare, și că România nu este izolată de restul lumii."

Programele de perfecționare și formare specializată organizate de INA sunt susținute de formatori cu expertiză și experiență relevante în formarea pentru administrația publică. Anul trecut, câteva mii de funcționari au participat la astfel de cursuri.


Cursuri pentru funcționari

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2