Date companie
 
 
 
 

Curtea unui primar din județul Argeș, invadată de bufnițe

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Ianuarie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : arges, primar, slobozia, curte, bufnite
 

Situație inedită în curtea unui primar din județul Argeș! Aproape 60 de bufnițe își fac veacul printre crengile brazilor înalți din curtea edilului comunei Slobozia.

ALEXANDRU NIȚU, primar, com. Slobozia, jud. Argeș "Au simțit adăpost în brazii aceștia. E un loc mai întunecat. Totodată e liniște, pentru că, neavând copii mici în curte, nu le deranjează absolut nimeni."

În popor există anumite superstiții legate de prezența bufnițelor. Aceste păsări de noapte sunt considerate prevestitoare de boli și moarte și, în general, oamenii se feresc de ele. Totuși, în credința populară prezența bufniței are și un aspect pozitiv. Se spune că dacă bufnița cântă în luna februarie, înainte de Lăsata Secului, e semn de primăvară timpurie. În antichitate, însă, bufnița era pasărea emblematică a zeiței înțelepciunii, Athena, și era venerată ca un simbol al inteligenței. Oricum, localnicii din Slobozia nu par speriați de prezență acestor păsări ale nopții.

VOX "Cred că nu aduc niciun rău! Sunt un semn bun, dacă ele stau lângă casa domnului."

VOX "- E semn bun, e semn rau? - Bun! Ce-am cu ele? Îmi place de ele! "

De zece ani încoace, oamenii din zonă au observat că bufnițele sunt tot mai numeroase.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • O femeie și-a salvat cei patru copii dintr-un incendiu ( 18 Februarie 2020 )

  Curajul unei mame nu are limite! O femeie a fost rănită, după ce și-a salvat cei 4 copii dintr-o hală cuprinsă de flăcări. Incendiul a izbucnit la grajdurile fosului CAP din Călinești, județul Argeș. A fost afectat...

 • Liviu Dragnea, tot după gratii ( 18 Februarie 2020 )

  Nu se întrevede nicio portiță de scăpare din închisoare, în cazul lui Liviu Dragnea. Instanța Tribunalului București a decis, astăzi, ca a patra cerere de eliberare din închisoare a fostului lider PSD să fie trimisă la Inalta...

 • Liviu Dragnea vrea să fie eliberat ”de îndată” din închisoare ( 30 Ianuarie 2020 )

  Liviu Dragnea s-a prezentat, în această dimineață, la Instanța Supremă, în speranța că-i va convinge pe judecători să îl elibereze. Anterior, fostul președinte al PSD a depus o contestație la executarea pedepsei.

 • O femeie le-a cerut salvamontiștilor să-i recupereze telefonul căzut într-o râpă ( 29 Ianuarie 2020 )

  Misiune mai puțin obișnuită pentru salvamontiștii din județul Argeș! O femeie a sunat la dispeceratul de urgență al structurii Salvamont și le-a cerut salvatorilor să îi recupereze telefonul pe care îl scăpase în prăpastie...

 • Anchetă la Școala 133 din Capitală ( 22 Ianuarie 2020 )

  Anchetă în plină desfășurare în cazul Școlii 133 din Capitală! Polițiștii s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal ce vizează săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, după ce 23 de elevi de la Școala 133 s-au simțit rău din cauza igienizării care a fost făcută în unitatea de învățământ.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2