Date companie
 
 
 
 

Cutremur de 4,8 grade, în Vrancea

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Septembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vrancea, cutremur, seism, pamantului, institut, fizica
 

Un cutremur de 4,8 pe scara Richter s-a produs miercuri seară în zona seismică Vrancea! Potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut loc la ora 22.45, la o adâncime de 107 km, și a avut intensitatea IV în zona epicentrală.
Mișcarea seismică a fost resimțită în mai multe orașe, printre care Buzău, Covasna, Râmnicu-Sărat, Focșani, Târgu-Secuiesc. În Buzău, mulți oameni au fost cuprinși de panică.

VOX "Am zis că gata, acolo mor. Am fugit în picioarele goale. Am crezut că o sa cadă casa pe noi. La mine s-au zguduit pereții ăia, unde dorm eu."

VOX "- Am ieșit afară. - Te-ai speriat? - Da, s-au zguduit sticlele cu băuturi la rafturi."

Cei mai speriați au fost însã locatarii din blocurile cu bulină roșie.

VOX "- M-am speriat, s-a zguduit toată casa. - Și acum ce faceți? - Aș avea de gând să plec din bloc. - De ce? - Este bloc cu bulină și, din cauza asta, suntem panicați toți."

Specialiștii de la Institutul Național pentru Fizica Pământului spun că activitatea seismicã este în creștere.

MIRCEA RADULIAN, director, I.N.F.P. "Este o perioadă, anul acesta, este ceva mai activ față de anii precedenți. Deci, au fost mai multe cutremure peste 4. Nu sunt deosebit de multe, dar, totusi, față de anii precedenti, se remarcă o oarecare creștere a activității."

Cel mai puternic seism de anul acesta s-a înregistrat la 29 martie, tot în zona seismică Vrancea, și a avut magnitudinea 5 pe scara Richter.
La 6 octombrie 2013, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simțit la București, dar și în nordul Bulgariei și în Republica Moldova.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2