Date companie
 
 
 
 

Cutremur în România, cu magnitudinea de 4,9 scara pe Richter

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Mai 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vrancea, cutremur, magnitudine
 

Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richtera, cu epicentrul in Vrancea, fost înregistrat la ora 5 și 24 de minute. Potrivit specialiștilor, acesta este cel mai puternic seism din ultimul an. Totusi, nu sunt motive de alarma, pentru că nu se așteptă replici. Undele seismice au fost resimțite și in Republica Moldova.

MIRCEA RADULIAN, director științific, I.F.P. "Este vorba de un cutremur Vrâncean, care se produce aproximativ la un an, doi interval de timp. Chiar ne așteptam din punctul ãsta de vedere sã aparã un cutremur de magnitudine peste 5. E posibil sã fie și replici, însã cutremurele vrâncene au o caracteristicã, replicile sunt mai mici ca magnitudine și mai puține ca numãr decât cutremurele de suprafațã."

TOADER VICTORIN, șef Centrul de Cercetare Seismologică "Prima evaluare este la 180 de km, în zona Gura Teghi-Lopãtari. 5,2 S-a simtit și în București. Nu este ceva care sã ne alarmeze. Așa cum apare, pentru noi este bine, pentru cã se deconecteazã energetic seismicitatea din Vrancea, deci trebuia sã aparã aceastã descãrcare."

Seismul s-a produs la o adâncime de 138 de kilometri si a fost resimțit destul de puternic în București, dar și în alte orașe din țarã. Inițial, magnitudinea fusese estimatã la 5,5 pe scara Richter.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Truse de supraviețuire gratuite, pentru locatarii clădirilor cu bulină ( 9 Februarie 2020 )

  Bucureștenii care locuiesc în blocuri cu bulină roșie ar putea primi truse de supraviețuire! Asta prevede un proiect al Consiliului General al Municipiului București. Potrivit documentului, peste 5.800 de locatari din clădirile...

 • România: seism cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter ( 31 Ianuarie 2020 )

  Țara noastră s-a cutremurat din nou! Un seism cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter s-a produs în noaptea de joi spre vineri în zona seismică Vrancea la o adâncime estimată la 121 km, la ora 3:26. Mișcarea Telurică s-a simțit destul de puternic și în București. Anunțul a fost făcut de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

 • Un veteran din Bordești, județul Vrancea, ajuns la vârsta centenarului ( 3 Mai 2019 )

  Centenarul veteranului, într-o localitate din județul Vrancea! De ziua veteranilor l-am cunoscut pe ultimul veteran de război din Bordești. Este vorba de sublocotenentul în retragere Avram Toader Constantin. Nea Costică, așa cum...

 • Patronul unei case de schimb valutar, executat în stil mafiot ( 23 Februarie 2019 )

  Execuție în stil mafiot, în județul Vrancea! Patronul unei case de schimb valutar a fost găsit împușcat în mașina sa, la marginea unui drum județean din Vrancea, la câțiva kilometri de locuința lui din Slobozia Ciorăști.

 • Cutremur de 5,8 în România ( 28 Octombrie 2018 )

  România s-a cutremurat, duminică! Un seism cu magnitudine 5,8 a avut loc în zona Vrancea și a fost resimțit și în București. Cutremurul s-a produs a ora locală 3:38, la o adâncime de 150 de kilometri, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2