Date companie
 
 
 
 

Cutremur în zona Vrancea, resimțit în Capitală și în alte orașe din țară

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Octombrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vrancea, cutremur, seism
 

Cutremur de 4,8 pe scara Richter în Vrancea! Seismul a avut loc dimineață, în jurul orei 5 si 40 de minute, la o adâncime de 130 de kilometri. Inițial, Institutul Național pentru Fizica Pământului anunțase o magnitudine de 5,1. Nu s-au produs nici victime, nici pagube materiale. Cutremurul a fost resimțit și în Capitală.

prin telefon: MIRCEA RADULIAN, dir. științific Institutul pentru Fizica Pământului: "Într-un fel ne asteptam la un cutremur putin mai mare pentru cã nu prea au fost cutremure de genul ãsta peste patru cinci, nu prea au fost destul de multe în ultimul timp. Pentru un cutremur de 4,8 a fost simtit destul de puternic în Bucuresti, în special."

VOX: "-Ati simtit cutremurul? -Da, la "

VOX: "Da, da, l-am simtit! Ne-am speriat asa de tare, cã eram sã murim acolo!"

VOX: "A fost foarte scurt! Sã zic zece secunde, mai mult nu!"

prin telefon: GHEORGHE MĂRMUREANU, seismolog: "Este un cutremur care sincer nu spun cã nu îl asteptam, dar nu creeazã probleme. Eu sunt linistit, nu îmi fac probleme. Cu asemenea cutremure, nu stiu când poate fi un asemenea cutremur, astea mici nu sunt de importante. Ne-am fixat pe cutremure mari, catrastofale. Ori nu se pune problema acum."

Seismul a fost resimțit și în Buzău, Craiova, Râmnicu Vâlcea și Focșani.

VOX: "-Nu v-ati speriat? -Nu, pentru cã eu am mai trecut multe cutremure."

VOX: "La etajul 6 stau. S-a simtit foarte puternic. Sotia si copilul mi-au spus cã s-a miscat patul. Mie nu-mi venea a crede. Chiar mã bãrbieream, eram în baie. -V-ati speriat? -Normal. Ca orice om. Nu m-am panicat. Am stat linistit."

În ultimele două zile, alte două seisme sub 3 pe Richter au avut loc în zona Vrancea.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Truse de supraviețuire gratuite, pentru locatarii clădirilor cu bulină ( 9 Februarie 2020 )

  Bucureștenii care locuiesc în blocuri cu bulină roșie ar putea primi truse de supraviețuire! Asta prevede un proiect al Consiliului General al Municipiului București. Potrivit documentului, peste 5.800 de locatari din clădirile...

 • România: seism cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter ( 31 Ianuarie 2020 )

  Țara noastră s-a cutremurat din nou! Un seism cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter s-a produs în noaptea de joi spre vineri în zona seismică Vrancea la o adâncime estimată la 121 km, la ora 3:26. Mișcarea Telurică s-a simțit destul de puternic și în București. Anunțul a fost făcut de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

 • Un veteran din Bordești, județul Vrancea, ajuns la vârsta centenarului ( 3 Mai 2019 )

  Centenarul veteranului, într-o localitate din județul Vrancea! De ziua veteranilor l-am cunoscut pe ultimul veteran de război din Bordești. Este vorba de sublocotenentul în retragere Avram Toader Constantin. Nea Costică, așa cum...

 • Patronul unei case de schimb valutar, executat în stil mafiot ( 23 Februarie 2019 )

  Execuție în stil mafiot, în județul Vrancea! Patronul unei case de schimb valutar a fost găsit împușcat în mașina sa, la marginea unui drum județean din Vrancea, la câțiva kilometri de locuința lui din Slobozia Ciorăști.

 • Cutremur de 5,8 în România ( 28 Octombrie 2018 )

  România s-a cutremurat, duminică! Un seism cu magnitudine 5,8 a avut loc în zona Vrancea și a fost resimțit și în București. Cutremurul s-a produs a ora locală 3:38, la o adâncime de 150 de kilometri, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2