Date companie
 
 
 
 

Cutremurele din Galați nu sunt cauzate de exploatările petroliere

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Octombrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cutremure, galati, placi
 

Valul de cutremure care a băgat spaima în localnicii din Galați este cauzat de mișcarea plăcilor tectonice și nu de exploatările petroliere din zonă sau de inundațiile produse în ultima vreme. Aceasta este prima concluzie desprinsă de experții trimiși în zonă pentru a studia ineditul fenomen teluric.

VOX, expert geolog: "-Credeți că exploatarea are legătură? -Ah, nu, nu nu! Eu, personal, nu cred așa ceva! -Inundațiile sunt posibila cauză? -Nu! -Ce sfat aveți? -Să aibă răbdare, să se potolească seismele și să nu se mai agite atât!"

Ministrul delegat pentru Învățământul Superior, Mihnea Costoiu, le-a promis localnicilor că, la sfârșitul săptămânii viitoare, va prezenta un raport final al activităților seismice din zonă.

prin telefon: MIHNEA COSTOIU, ministrul delegat pentru Învățământ Superior: "Date preliminare, o să tot apară, pe măsură ce sunt prelucrate informațiile. Sper, la sfârșitul săptămânii viitoare, să avem un raport complet! (...) O primă părere a specialiștilor a fost deja exprimată. Nu se pune problema ca activitățile seismice să fie provocate de inundații sau exploatări petroliere!"

Autoritățile locale încearcă să-i liniștească pe gălățenii aflați în zona seismelor, spunându-le că nu este nevoie de evacuare.

EMANOIL CĂTĂLIN BOCĂNEANU, prefect, județul Galați: "Pregătim spațiile, pregătim logistica, nu se impune evacuarea la acest moment. Creăm condițiile, în cazul în care oamenii nu vor mai putea suporta sau se va impune, prin evoluția fenomenului, acest lucru. (...) Va funcționa un comitet operativ, împreună cu cei de a ISU, care va monitoriza situația în continuare din punct de vedere al măsurilor ce trebuie luate în caz de evaluare sau intervenție de urgență!"

Din 23 septembrie, în zonă, s-au înregistrat 77 de cutremure cu magnitudini de peste 2 grade pe scara Richter, pe o falie cu o lungime de 20 de kilometri. Regiunea este cunoscută, încă din 1887, cu potențial seismic.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2