Date companie
 
 
 
 

De 1 aprilie, sarbatoare mare in Pacalesti, judetul Bihor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Aprilie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bihor, pacalesti, aprilie
 

1 aprilie este sărbătoare mare într-un sat din județul Bihor, care se numește Păcălești. Potrivit legendei, aici ar fi trăit însuși Păcală. Satul Păcălești s-a desprins in urma cu câțiva ani de satul Țigănești, prin voința oamenilor.

VASILE HAIDUC, consilier local "Nu mai sunt păcăleli, am reușit după mari eforturi în consiliu și executiv, am reușit să schimbăm și cele două indicatoare pe care scria pe unul Păcălești, pe unul Țigănești. Acuma suntem satul Păcălești oficial, normal."

VASILE HORGE, secretar, com. Drăgănești "Cetățenii din satul Păcălești au făcut referendum și au ajuns să își ia denumirea de satul Păcălești. Se zice că ar fi existat un personaj Păcală, care păcălea oamenii la cumpărări și târguri de vite."

Localnicii, care la început au fost supărați că erau luați în râs de restul comunei, sunt acum mândri că sunt păcăleșteni.

VOX "Când am venit aici, am zis că o să vin în Păcălești și oi fi păcălită. Dar văd că m-am obișnuit și-mi place."

VOX "- N-ați păcălit pe nimeni? - Pe bărbatu-meu, de aici, din sat."

Ziua de 1 aprilie a fost marcata si la grădiniță.

AMBIANȚĂ "Ce să facă, fără astă poartă nu se putea. Ea pierduse un oscior."

DANIELA TEREBENȚ, educatoare "O poveste despre Păcală. Noi fiind în satul Păcălești, am zis să vorbim și despre Păcală puțin."

Micii păcăleșteni învață astfel că Păcală, eroul snoavelor populare românești, era cunoscut nu pentru că păcălea oamenii, ci pentru umor și istețime.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Stâna de Vale, stațiunea aventurilor din Apuseni ( 11 August 2019 )

  Aer curat și distracție nonstop, în stațiunea Stâna de Vale din județul Bihor! Sute de turiști români, dar și străini din țări precum Polonia, Austria sau Ungaria iau cu asalt, în fiecare weekend, renumita stațiune montană.

 • Festivalul Folcloric Internațional al Tineretului Slovac, la Valea Cerului ( 21 Iulie 2019 )

  Joc și voie bună, în Apuseni! Sute de oameni au participat, în acest weekend, la cea de-a XV-a ediție a Festivalului Folcloric Internațional al Tineretului Slovac, în localitatea Valea Cerului din județul Bihor. An de an, evenimentul...

 • Tratamente, dar și distracție, în stațiunea Băile Felix ( 14 Iulie 2019 )

  Petrecere cu spumă colorată, la Băile Felix! Miile de turiști care au optat pentru baia în apele termale din stațiune, au avut parte de un adevărat răsfăț. Mulți s-au grăbit spre piscine încă de la răsăritul soarelui, atrași de programul...

 • Trasee de cățărat, tiroliană, tubing și trambulină, pentru turiști, la Stâna de Vale ( 22 Iunie 2019 )

  Aer curat și distracție din plin, la Stâna de Vale! Parcul de aventură Happy Land din stațiunea bihoreană le stă la dispoziție celor care vor să fugă de căldura din orașe și să se relaxeze în natură. Cei care vor să exploreze peisajele din Munții Vlădeasa, pot alege să facă plimbări cu bicicleta sau să parcurgă trasee montane.

 • Turism arhaic, în județul Bihor ( 4 Mai 2019 )

  Locurile uitate de timp ocupă un loc tot mai important pe lista destinațiilor turistice! În județul Bihor, turiștii care vor să fugă de aglomerările urbane descoperă paradisul pierdut al vechilor așezări țărănești: case cu iz arhaic, șure acoperite...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2