Date companie
 
 
 
 

Declarație liniștitoare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Septembrie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Jens declaratii drona
 

NATO nu are niciun indiciu că resturile de drone găsite pe teritoriul românesc au fost cauzate de un atac deliberat al Rusiei asupra României, a declarat, joi, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la tribuna Parlamentului European.

JENS STOLTENBERG, secretar general NATO ”Autoritățile române au confirmat și au informat NATO despre faptul că resturile de la o posibilă dronă au fost găsite în apropierea graniței cu Ucraina. Ei au informat aliații NATO, în cadrul reuniunii ordinare de ieri, despre toate constatările lor și investigația este în curs și demonstrează riscul de incidente și accidente. Nu avem nicio informație care să indice vreun atac intenționat din partea Rusiei și așteptăm rezultatul anchetei în curs. Indiferent de acest rezultat, ceea ce am văzut, bineînțeles, sunt lupte și, de asemenea, atacuri aeriene în apropierea granițelor NATO. Și am avut și alte incidente, în Polonia și în alte părți, și, de aceea, ne-am sporit gradul de vigilență. Monitorizăm îndeaproape ceea ce se întâmplă în apropierea granițelor noastre. De asemenea, ne-am sporit prezența în partea estică a Alianței Nord-Atlantice.”

Ucrainenii au anunțat, luni, că mai multe drone au explodat pe teritoriul României, în timpul unui atac aerian rusesc de peste noapte asupra unui port ucrainean de la Dunăre. Inițial, oficialii de la București, în frunte cu președintele Klaus Iohannis, au negat categoric informațiile transmise de Kiev. Miercuri, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a anunțat, însă, că părți din ceea ce ar putea fi o dronă rusească au căzut pe teritoriul țării noastre. Tot miercuri, președintele Klaus Iohannis a declarat că a fost informat cu privire la descoperirea fragmentelor de dronă și că a solicitat o investigație de urgența și profesionistă a provenienței acestor componente, precum și a momentului și circumstanțelor în care acestea au ajuns pe teritoriul României. ”În cazul în care se confirmă că aceste elemente provin dintr-o dronă rusească, o astfel de situație ar fi complet inadmisibilă și o violare gravă a suveranității și integrității teritoriale a României, stat aliat NATO” a punctat șeful statului.


Declarație liniștitoare

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2