Date companie
 
 
 
 

Declaratii prezidentiale, la Sulina

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 August 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : traian basescu, Sulina, uninominal
 

Presedintele Traian Bãsescu a afirmat la Sulina, cã pentru alegerile din 2012 i se pare corectã introducerea uninominalului necompensat si a precizat cã a redeschis acest subiect în cadrul Coalitiei.

TRAIAN BASESCU, presedintele Romaniei: "Vã pot spune cã în interiorul Coalitiei am redeschis subiectul, pentru cã eu când am organizat referendumul cu privire la votul uninominal, el s-a referit la vot uninominal curat, si nu compensat. Categoric, sustin ideea votului uninominal necompensat, în douã tururi sau într-un singur tur. Acum avem situatii absolut aberante ca oameni care au fost pe locul întâi nu au intrat, ci a intrat cel de pe locul doi sau trei, ca urmare a procesului de compensare. Da, cred cã pentru 2012 ar trebui sã venim pe votul uninominal necompensat, într-un tur sau în douã tururi. Dacã s-a fãcut pentru primari alegere într-un singur tur, de ce nu s-ar face si pentru membrii Parlamentului alegere într-un singur tur."

Legat de reformele din sanatate, presedintele statului a declarat cã avem prea multe spitale în România si cã ar trebui cumpãrate mai multe elicoptere si ambulante.

TRAIAN BASESCU, presedintele Romaniei: "România încã are un nr mult prea mare de spitale în raport cu nevoile reale ale natiunii. (...) Pentru a ajunge la spitale trebuie sã ai elicopter- nu spitale- elicoptere, ambulante."

Presedintele Traian Bãsescu a mai afirmat, în glumã, cã îi pare rãu cã îndeplineste un al doilea mandat ca sef al statului, dupã ce un student din Republica Moldova a spus cu regret cã Bãsescu nu poate candida pentru un al treilea mandat.

AMBIANTÃ: "Nu vã permite Constitutia sã aveti un al treilea mandat... Îmi pare rãu cã îl fac si pe al doilea.

Presedintele Traian Bãsescu a mai sustinut, la Sulina, necesitatea realizãrii Statelor Unite ale Europei, singura varianta viabila pentru iesirea din criza.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Sute de saci cu gunoaie, pe Brațul Sulina ( 17 August 2020 )

  Brațul Sulina, sufocat de saci cu gunoaie! Un filmuleț postat de un turist pe rețeaua de socializare arată suter de saci cu gunoaie aruncați pe mal, dar și în apă. Imaginile au fost văzute și de ministrul Mediului...

 • Traian Băsescu a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei ( 11 August 2020 )

  Lupta pentru fotoliul de primar al Capitalei se întețește! Dacă până acum își anunțaseră candidatura Gabriela Firea, Nicușor Dan și Călin Popescu Tăriceanu, a venit și rândul lui Traian Băsescu să intre în cursă.

 • Băsescu vrea legalizarea prostituției, Turcescu și Ivan se opun ( 23 August 2019 )

  Ideea legalizării prostituției naște noi controverse! Fostul președinte Traian Băsescu a susținut la un post de televiziune legalizarea prostituției, pentru diminuarea fenomenului de trafic de persoane. 

 • Avram Iancu lansează o nouă provocare ( 30 August 2018 )

  Avram Iancu, temerarul care a uimit un întreg continent, înotând pe toată lungimea Dunării, fără costum de neopren, vrea să stabilească un nou record! Sportivul a decis să traverseze înot Marea Neagră, de la Sulina la Istanbul.

 • Traian Băsescu, din nou la atac ( 16 Aprilie 2016 )

  Traian Băsescu iese din nou la rampă! Într-o postare pe Facebook, fostul șef de stat nu a ezitat să-l atace pe Vasile Blaga. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2