Date companie
 
 
 
 

Detectorul de minciuni, ”probă” la angajare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Mai 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : job, studii, candidati, minciuni, adevar, recomandari, detector, CV, anagajatori
 

După ce s-au lovit de recomandări false atașate la CV-uri și au avut parte de angajați care i-au furat, patronii au devenit precauți. La ora actuală, apelează tot mai des la detectorul de minciuni, pentru testarea candidaților. Angajatorii vor să se asigure, astfel, că viitorii angajați spun adevărul despre experiența lor profesională, dar și cu privire la caracterul lor.

ALIN LEȘ, expert criminologie "Vor să vadă care este trecutul caracterial al persoanei respective, pentru că, de cele mai multe ori, nu știu pe cine angajează. De cele mai multe ori așa se pune problema în ultima perioadă."

AMBIANTA "- O să vă rog să răspundeți la toate întrebările cu ”nu”, inclusiv la cartonașul ales. Ați înțeles? - Da!"

AMBIANTA "- Ați ales numărul 16? - Nu!"

AMBIANTA "Trei cicluri în creștere! Acest lucru este pentru mine, ca examinator, o dovadă că nu spune adevărul."

Testarea poate fi acceptată sau nu de către candidatul la job, dar cei care nu acceptă primesc din start o bila neagră de la angajator, deoarece lasă impresia ca au ceva de ascuns.

VOX "Este bun, pentru că sunt foarte mulți care mint când se duc la angajare și spun că au facultate sau inventează că au mers la tot felul de locuri de muncă."

VOX "Se poate face o selecție mai bună."

Detectorul de minciuni este folosit în mod curent de angajatori din domeniul asigurărilor și din cel al curieratului, dar și de părinții care caută bone.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2