Date companie
 
 
 
 

Deținutele din închisoarea de la Târgșorul Nou așteaptă ofere de angajare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Martie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : penitenciar, targsor, angajare, detinute
 

Șansă pentru condamnatele de la Târgșorul Nou, singurul penitenciar de femei din țară! Deținutele așteaptă oferte de angajare. Potrivit reprezentanților închisorii, firmele interesate pot încheia contracte de prestări servicii, având ca obiect încadrarea în muncă a femeilor aflate după gratii. În prezent, sunt încheiate trei astfel de contracte, 35 de condamnate fiind, deja, la muncă în domeniul alimentar și la sortare deșeurilor reciclabile.

ANA IACUB, reporter ”Femeile din penitenciar primesc 12,43 de lei pe oră și beneficiază de reducerea pedepsei. 40% din salariu revine persoanei condamnate, iar 60 la sută penitenciarului. Condamnata poate folosi pe durata executării pedepsei privative de libertate 90 % din suma primită, iar 10% se consemnează pe numele său, la trezoreria statului. Acești bani pot fi încasați în momentul punerii în libertate.”

Potrivit legii, deținutele pot trimite bani din câștigul lor și acasă, la familii. Firmele care încheie contracte cu penitenciarul sunt scutite de obligațiile de plată la bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor de sănătate și fondul de șomaj. În plus, penitenciarul asigură un număr constant de persoane private de libertate pe toată durata derulării contractului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2