Date companie
 
 
 
 

Dezastru în urma inundațiilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Aprilie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : alunecari, teren
 

Cratere, bălți, iar pereții caselor dărâmați! Așa arată bilanțul rezultat în urma alunecărilor de teren care au avut loc după inundații, în județul Vrancea. Iar cazul nu este singular. Și într-o localitate din Prahova, 300 de gospodării au rămas izolate după ce drumul de acces a fost distrus de pârâul din zonă.

AMBIANȚĂ (o tanti arată crăpăturile din casă): "Se lasa cu mine aici. ia uite ce e aici! nu se mai poate sta. Tre` să plecam și munca mea de-o viata, de când stau domnule!"

AMBIANȚĂ (femeie, langa scarile luate de ape): "În noaptea de Înviere mi-au fugit scările și mi-e frică să mai stau cu copiii. Sunt din beton, zici că le-a luat cu mâna și le-a dus."

Din cauza ploilor din ultima săptamână, locuitorii din comuna vrânceana Chiojdeni nu mai pot locui în propriile lor case. Autoritațile le-au dat, temporar, un acoperis deasupra capului: o școală dezafectată și un centru social.

AMBIANȚĂ (femeile din școală și centru): "Ne-a adus aici și dl vice că n-am avut ce face. Acum practic vă e frica să dormiți în case! Ne e frica, nu mai e nicio șansa, am scos tot din casă."

Pentru familiile sinistrate singura soluție rămâne... strămutarea.

GRIGORE CONSTANTIN, viceprimar comuna Chiojdeni, județul Vrancea: "-Ce soluție vedeți pentru acești oameni? -Singura soluție este strămutarea, pentru că terenul nu mai prezinta garanție să fie renovate sau construite altele."

Situația este dramatică și în Prahova, unde locuitorii comunei Provița de Sus au ramas izolați, după ce drumul de acces a fost distrus de pârâul care curge prin localitate.

VOX localnic: "Podul e pe cale de dispariție și nu mai avem pe unde trece. Aici era singurul drum de acces."

VOX: "-Nu mai e drum? -Daca s-a rupt! -Și acum ce faci? -Trec pe la vecin printr-o curte. -Pai si cum treci garla? -O iau pe aici pe sus. -Era drum bun? -Da. (...) -Și acum cat tre sa ocolești? -O jumate de oră, mai mult."

Acum sătenii de aici sunt nevoiți să ocolească prin grădini, pentru a ajunge acolo unde au nevoie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2