Date companie
 
 
 
 

Dezastru la simularea examenului de bacalaureat, la Sibiu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : examen, profesori, bacalaureat, rezultate, elevi, sibiu, probe, dezastru, colegii, biologie, tehnice
 

Dezastru la simularea examenului de bacalaureat, la Sibiu! Nici jumãtate dintre elevi sibieni de clasa a XII-a nu au reușit sã obținã note peste 5. Rezultatele se situează sub cele de anul trecut, de la probele oficiale. Cele mai slabe rezultate au fost înregistrate la Biologie. Dacã ar fi susținut proba oficialã, 60% dintre candidați ar fi picat. Cei mai slab pregãtiți se dovedesc a fi elevii de la colegiile cu profil tehnic.

LIVIA CREȚULESCU, purtãtor de cuvânt, I.S.J. Sibiu "Rezultatele mai mici, care au fost înregistrate la simulãri, la toate disciplinele, în mod special la matematicã, au fost la liceele tehnologice. Procentul s-a situat în jur de 25%."

Profesorii cred, totuși, cã elevii vor trata examenul oficial mai serios. Ca sã-i ajute, cadrele didactice țin ore suplimentare.

DAN BÃBAN, director liceu "La românã fac douã ore pe sãptãmânã, la geografie de asemenea, douã ore, și la istorie, de asemenea, douã ore."

Elevii care s-au pregãtit în decursul anului sunt optimiști.

VOX "Mã gândesc cã, poate, inspectoratul a gândit sã dea subiectele mai grele acum, ca sã stimuleze elevii sã învețe mai mult."

VOX "La simulãri se pleacã tot timpul cu ideea cã este o simulare, nu e nimic oficial. Ca și în meciurile amicale, nu te pregãtești întotdeauna la fel de serios și la fel de bine."

Examenul de maturitate 2013 va începe în 10 iunie, cu proba oralã de Limba și Literatura Românã.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2