Date companie
 
 
 
 

Dezastru la simularea examenului de bacalaureat, la Sibiu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : examen, profesori, bacalaureat, rezultate, elevi, sibiu, probe, dezastru, colegii, biologie, tehnice
 

Dezastru la simularea examenului de bacalaureat, la Sibiu! Nici jumãtate dintre elevi sibieni de clasa a XII-a nu au reușit sã obținã note peste 5. Rezultatele se situează sub cele de anul trecut, de la probele oficiale. Cele mai slabe rezultate au fost înregistrate la Biologie. Dacã ar fi susținut proba oficialã, 60% dintre candidați ar fi picat. Cei mai slab pregãtiți se dovedesc a fi elevii de la colegiile cu profil tehnic.

LIVIA CREȚULESCU, purtãtor de cuvânt, I.S.J. Sibiu "Rezultatele mai mici, care au fost înregistrate la simulãri, la toate disciplinele, în mod special la matematicã, au fost la liceele tehnologice. Procentul s-a situat în jur de 25%."

Profesorii cred, totuși, cã elevii vor trata examenul oficial mai serios. Ca sã-i ajute, cadrele didactice țin ore suplimentare.

DAN BÃBAN, director liceu "La românã fac douã ore pe sãptãmânã, la geografie de asemenea, douã ore, și la istorie, de asemenea, douã ore."

Elevii care s-au pregãtit în decursul anului sunt optimiști.

VOX "Mã gândesc cã, poate, inspectoratul a gândit sã dea subiectele mai grele acum, ca sã stimuleze elevii sã învețe mai mult."

VOX "La simulãri se pleacã tot timpul cu ideea cã este o simulare, nu e nimic oficial. Ca și în meciurile amicale, nu te pregãtești întotdeauna la fel de serios și la fel de bine."

Examenul de maturitate 2013 va începe în 10 iunie, cu proba oralã de Limba și Literatura Românã.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Mesajul de Crăciun al președintelui Klaus Iohannis ( 25 Decembrie 2018 )

  Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen au participat la slujba de Crăciun de la Biserica Romano-Catolică "Sfânta Treime" din Sibiu. Înainte de a intra în lăcașul de cult șeful statului a transmis urări de bine tituror românilor.

 • Olimpicii români, premiați pentru succesele obținute pe plan internațional ( 20 Decembrie 2018 )

  Olimpicii români, premiați pentru succesele obținute în anul școlar 2017-2018 la concursurile internaționale pe discipline școlare. Festivitatea de premiere a avut loc în noua Aulă a Universității Politehnice din București.

 • Ecaterina Andronescu plănuiește schimbări în Educație ( 14 Decembrie 2018 )

  Schimbări în Educație! Aflată la al patrulea mandat la Ministerul Educației, Ecaterina Andronescu are de gând să aplice câteva proiecte menite să impulsioneze elevii și profesorii, atât în ceea ce privește calitatea actului educațional...

 • Școala Gimnazială ”Herăstrău”, la ceas aniversar ( 5 Decembrie 2018 )

  Școala Gimnazială 12 , cunoscută ca Școala ”Herăstrău” din București, una dintre cele mai vechi instituții de învățământ din București, a împlinit 130 de ani de activitate. Profesorii, elevii și părinții acestora au sărbătorit împreună, la Palatul...

 • Legea împotriva bullying-ului a fost adoptată de Senat ( 4 Decembrie 2018 )

  Elevii din România vor fi protejați prin lege în fața violenței psihologice, sau "bullying", cum mai este cunoscut acest fenomen. O inițiativa legislativă care definește, previne și interzice violența psihologică-bullying-ul, a fost votată de Senat, în completare la Legea educației naționale.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Luni, 21 Ian. 2019

1 EUR = 4.7081 RON
0.0106
1 USD = 4.1377 RON
0.0185
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2