Date companie
 
 
 
 

Dezastru la simularea examenului de bacalaureat, la Sibiu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : examen, profesori, bacalaureat, rezultate, elevi, sibiu, probe, dezastru, colegii, biologie, tehnice
 

Dezastru la simularea examenului de bacalaureat, la Sibiu! Nici jumãtate dintre elevi sibieni de clasa a XII-a nu au reușit sã obținã note peste 5. Rezultatele se situează sub cele de anul trecut, de la probele oficiale. Cele mai slabe rezultate au fost înregistrate la Biologie. Dacã ar fi susținut proba oficialã, 60% dintre candidați ar fi picat. Cei mai slab pregãtiți se dovedesc a fi elevii de la colegiile cu profil tehnic.

LIVIA CREȚULESCU, purtãtor de cuvânt, I.S.J. Sibiu "Rezultatele mai mici, care au fost înregistrate la simulãri, la toate disciplinele, în mod special la matematicã, au fost la liceele tehnologice. Procentul s-a situat în jur de 25%."

Profesorii cred, totuși, cã elevii vor trata examenul oficial mai serios. Ca sã-i ajute, cadrele didactice țin ore suplimentare.

DAN BÃBAN, director liceu "La românã fac douã ore pe sãptãmânã, la geografie de asemenea, douã ore, și la istorie, de asemenea, douã ore."

Elevii care s-au pregãtit în decursul anului sunt optimiști.

VOX "Mã gândesc cã, poate, inspectoratul a gândit sã dea subiectele mai grele acum, ca sã stimuleze elevii sã învețe mai mult."

VOX "La simulãri se pleacã tot timpul cu ideea cã este o simulare, nu e nimic oficial. Ca și în meciurile amicale, nu te pregãtești întotdeauna la fel de serios și la fel de bine."

Examenul de maturitate 2013 va începe în 10 iunie, cu proba oralã de Limba și Literatura Românã.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Serbare de final de an școlar, la Colegiul ”Grigore Moisil” din București ( 14 Iunie 2019 )

  Finalul de an școlar, sărbătorit în toate școlile din țară! Serbările de sfârșit de an le-au adus elevilor conștiincioși recunoașterea meritelor și prilejul de a-și lua rămas bun de la colegi și dascăli, până la toamnă, când se vor reîntâlni...

 • Talentații elevi de la Școala nr. 59 din București, la Sala Dalles ( 11 Iunie 2019 )

  Regal teatral pregătit de elevii Școlii Gimnaziale 59 "Dimitrie Sturdza" din Sectorul 6 al Capitalei, dar și demonstrații de gimnastică și spectacol de dansuri maghiare și rusești. Totul în onoarea olimpicilor școlii din Sectorul 6 al Capitalei...

 • Ziua învățătorului ( 5 Iunie 2019 )

  Ziua învățătorului, sărbătorită în toate unitățile de învățământ din țară! Elevii și profesorii au mers, astăzi, la școală, dar nu au făcut cursuri obișnuite, ci au desfășurat diferite activități reacreative, interactive și de dezvoltare personală. Aceștia au vizionat filmulețe educative sau au participat la ateliere de pictură.

 • Ziua mondială de luptă împotriva hipertensiunii arteriale ( 15 Mai 2019 )

  Ziua mondială de luptă împotriva hipertensiunii arteriale, marcată și în România! Elevii liceului teoretic ”Atlas”, viitori asistenți medicali, s-au implicat direct în acțiunile organizate cu această ocazie. Ei au mers în punctele de prim-ajutor...

 • Elevi în vizită la Național TV ( 10 Mai 2019 )

  În vizită pe platourile Centrului Național Media! Elevii de la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din municipiul Sebeș, au venit să afle secretele televiziunii și ale radioului. Aceștia și-au început turul la Național FM, urmat de vizita în platoul emisiunii Miezul Problemei, unde au stat de vorba cu prezentatorul emisiunii, Denis Ciulinaru. 

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2