Date companie
 
 
 
 

Dezastru la simularea examenului de bacalaureat, la Sibiu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : examen, profesori, bacalaureat, rezultate, elevi, sibiu, probe, dezastru, colegii, biologie, tehnice
 

Dezastru la simularea examenului de bacalaureat, la Sibiu! Nici jumãtate dintre elevi sibieni de clasa a XII-a nu au reușit sã obținã note peste 5. Rezultatele se situează sub cele de anul trecut, de la probele oficiale. Cele mai slabe rezultate au fost înregistrate la Biologie. Dacã ar fi susținut proba oficialã, 60% dintre candidați ar fi picat. Cei mai slab pregãtiți se dovedesc a fi elevii de la colegiile cu profil tehnic.

LIVIA CREȚULESCU, purtãtor de cuvânt, I.S.J. Sibiu "Rezultatele mai mici, care au fost înregistrate la simulãri, la toate disciplinele, în mod special la matematicã, au fost la liceele tehnologice. Procentul s-a situat în jur de 25%."

Profesorii cred, totuși, cã elevii vor trata examenul oficial mai serios. Ca sã-i ajute, cadrele didactice țin ore suplimentare.

DAN BÃBAN, director liceu "La românã fac douã ore pe sãptãmânã, la geografie de asemenea, douã ore, și la istorie, de asemenea, douã ore."

Elevii care s-au pregãtit în decursul anului sunt optimiști.

VOX "Mã gândesc cã, poate, inspectoratul a gândit sã dea subiectele mai grele acum, ca sã stimuleze elevii sã învețe mai mult."

VOX "La simulãri se pleacã tot timpul cu ideea cã este o simulare, nu e nimic oficial. Ca și în meciurile amicale, nu te pregãtești întotdeauna la fel de serios și la fel de bine."

Examenul de maturitate 2013 va începe în 10 iunie, cu proba oralã de Limba și Literatura Românã.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • S-a dat startul simulărilor la bac ( 18 Martie 2019 )

  Au început simulările pentru examenul național de Bacalaureat. Aproximativ 300.000 de elevi din clasele XI-a și a XII-a participă la probe. Prima probă a a fost cea la limba și literatura română. Marți va avea loc proba la limba...

 • Ziua Porților Deschise la Școala Gimnazială nr. 59 "Dimitrie Sturdza" din Capitală ( 3 Martie 2019 )

  Copiii din Sectorul 6 împreună cu părinții lor au avut astăzi ocazia să viziteze unitatea de învățământ și să interacționeze cu dascălii. Musafirii speciali au fost preșcolarii care ne-au spus că își doresc să studieze aici când va începe noul anul școlar. Cei mici s-au așezat și în bănci pentru a se obișnui cu viața de elev.

 • Schimbările din Educație irită sindicatele ( 13 Februarie 2019 )

  Controverse între Ministerul Educației și sindicatele din domeniu! Un proiect de ordin de ministru, care prevede scoaterea orelor de Educație fizică de la clasa pregătitoare, clasa I și a II-a și înlocuirea lor cu ore de „Joc și mișcare” și „Muzică și mișcare”...

 • Începe școala, în plin sezon de gripă ( 10 Februarie 2019 )

  Elevii de gimnaziu și preșcolarii se întorc, mâine, în școli și grădinițe. Prima operațiune, în dimineața începerii cursurilor, va fi triajul epidemiologic, pentru depistarea copiilor cu seme de îmbolnăvire de gripă.
   

 • Sibiul, printre orașele cool aflate pe lista destinațiilor turistice din toată lumea ( 10 Februarie 2019 )

  Este perioada în care iubitorii excursiilor în locuri inedite de pe glob caută să-și stabilească destinația pentru vacanțele de anul acesta. O astfe de destinație ar putea fi Sibiul, orașul românesc aflat în topul celor mai cool destinații...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Vineri, 22 Mar. 2019

1 EUR = 4.7509 RON
-0.0049
1 USD = 4.1988 RON
0.0230
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2