Date companie
 
 
 
 

Din acest an la facultate se va intra pe baza de examen sau cu media de la Bacalaureat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Martie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bacalaureat, liceu, facultate
 

Din această vară, la facultate se va intra pe bază de examen sau cu media de la bacalaureat. După mulți ani, notele din timpul liceului nu vor mai conta. De-a lungul timpului, au existat, însă, și unele facultăți la care s-a susținut examen scris sau oral, indiferent de Ordinul ministrului Educației.

CĂTĂLIN BABA, ministrul Educației: "Ministerul Educației recunoaște că sunt diferențe între licee 00:31 existã licee foarte bune unde este greu sã ai o medie de 9.50, așa cum ministerul recunoaște și cã existã licee la care este mult mai ușor sã primești o medie de 9.50."

Universitățile pot alege metoda de admitere- concurs sau media de la examenul de maturitate. Rămâne, însă, problema ratei de promovare a bacalaureatului din acest an. De exemplu, la Galați, doar 14 la sută dintre absolvenții de liceu au promovat examenul vara trecută.

DUMITRU MOTOC, dir. Grupul Școlar de Industrie Alim. Galați: "Au la sfârșitul fiecărei unitãți de învãțare evaluare, dar evaluarea respectivã nu începe de la 1 ca și notare (...) dacă ați trece la criterii mult mai severe de notare? Nu. Cu siguranțã ar apãrea probleme mari de promovabilitate a elevilor pe parcursul celor 4 ani de studiu."

În anul universitar 2011-2012, admiterea în învățământul superior s-a făcut printr-un test sau pe baza analizei de dosar. In unele cazuri, s-a luat în calcul media celor patru ani de studiu.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2