Date companie
 
 
 
 

Din ce in ce mai multi someri cu diploma, in Romania

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Iulie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : someri, invatamant, liceu, universitar, diploma
 

Sistemul de învățământ românesc produce șomeri în serie! Un șomer din zece are diplomă universitară, iar trei șomeri din zece sunt absolvenți de liceu. Potrivit statisticilor, în România există peste 450 de mii de șomeri. Unii dintre tinerii care au picat BAC-ul intenționează să-și depună dosarul pentru a obține ajutorul de șomaj, cel puțin o jumătate de an.

VOX "E ceva normal si pe criza asta câtiva bani nu stricã!"

VOX "Am de gând sã mã angajez! Ceva mai de sus, nu de jos, nu inginer. -Sã lucrezi pe santier pe cãldurile astea? -Eu zic cã nu se meritã. -Ceva la birou în bancã? -Ceva de genul."

GEORGE BUTUNOIU, specialist Resurse Umane "Nu e nevoie de atâtia oameni cu diplomã în România pentru cã joburile pentru care se cere facultate, acum, sunt inventate artificial."

Județul Prahova conduce în topul județelor cu cei mai mulți șomeri cu diplomă, urmat de Hunedoara și Cluj.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Mesajul președintelui, la început de an școlar ( 14 Septembrie 2020 )

  „Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți super-eroi” le-a transmis președintele Klaua Iohannis, în această dimineață, elevilor. Seful statului le-a spus școlalilor că are încredere în ei.

 • Diplomele românilor pentru studii în străinătate, echivalate gratuit ( 8 Februarie 2020 )

  Românii care au studiat în străinătate își vor putea echivala gratuit diplomele în țară! Astfel, cetățenii români care vor să se întoarcă în țară, se pot angaja sau își pot continua studiile fără a mai plăti aceste taxe.

 • Ar putea fi permis, în curând, accesul la liceu al elevilor cu medii sub 5 ( 22 Noiembrie 2019 )

  O nouă perspectivă pentru elevi! Ministerul Educației supune dezbaterii publice un proiect menit să modifice un ordin al fostului ministru, care interzicea accesul la liceu al elevilor cu medii sub 5. Astfel, potrivit noilor...

 • În căutarea unui job ( 13 Noiembrie 2019 )

  Trei milioane de persoane din țările membre ale Uniunii Europene, reprezentând 20,4% din numărul total al șomerilor înregistrați în perioada ianuarie-martie, și-au găsit un loc de muncă în trimestrul II al anului în curs. 

 • Anchetă în cazul diplomei false a lui Marius Carașol, fostul șef Transelectrica ( 19 Septembrie 2019 )

  Anchetă în cazul diplomei false a fostului sef Transelectrica, Marius Carașol, după ce Consiliul de Supraveghere l-a demis din funcția de președinte. Președintele Consiliului de Supraveghere Transelectrica, Mircea Coșea, a declarat...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2