Date companie
 
 
 
 

Dineu regal și universități decorate la Castelul Peleș, la împlinirea a 100 de ani de la moartea Regelui Carol I

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Octombrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : castel, moartea, regele, carol, universitati, dineu, regal, Peles, decorate
 

Dineu regal la Castelul Peleș, la împlinirea a 100 de ani de la moartea Regelui Carol I! Pentru a marca evenimentul, Casa Regală a României a decorat patru universități care au împlinit 150 de ani de la înființare. Principesa Margareta este cea care a înmânat distincțiile regale, "Nihil Sine Deo", reprezentanților celor patru instituții de învățământ superior: Universitatea București, Universitatea de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu", Universitatea Națională de Arte și Universitatea Națională de Muzică.

ZENO BOGDĂNESCU, rector, Universitatea de Arhitectură "Este o mare onoare, o mare cinste și cred că este un extraordinar semn de apreciere din partea casei regale, pentru că casa regala este cea care a făcut România modernă și o bună parte din acest efort istoric a fost făcut de arhitectură."

REMUS PRICOPIE, ministrul Educației Naționale "O seară specială și o zi specială pentru că în urma unor discuții pe care le-am avut în urmă cu mai multe luni cu casa regală că azi vom încerca să comemorăm 100 de ani de la moartea regelui carol I."

În timpul dineului, Principele Radu a amintit despre ultimele clipe din viața regelui Carol I.

PRINCIPELE RADU, "Cu câteva minute înainte de ora morții, i-a spus în limba română reginei Elisabeta: ”Elisabeta, mă doare nițel în piept!”. Există, deci, mărturia că regele Carol a plecat la ceruri în limba română."

Invitații la dineu s-au delectat cu preparate tradiționale, servite exemplar.

EUGENIA ILIE, bucătăreasa Casei Regale "Avem un meniu de toamnă, cu ingrediente naturale de la Săvârșin, de la ferma noastră. Crema de dovleac, musaca specială de vinete după rețeta de la principesa Sofia și o tartă de nucă."

Dineul oferit de Casa Regală la Castelul Peleș s-a încheiat în jurul orei 21.00.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2