Date companie
 
 
 
 

Directorul interimar al spitalului Sfântul Ioan din Capitală, demis după un control al ministrului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Aprilie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, director
 

Directorul interimar al spitalului Sfântul Ioan din Capitală a fost demis de ministrul sănătății. Decizia vine în urma unor neregulilor constatate la un control inopinat efectuat de ministrul sănătății, Nicolae Bănicioiu și de secretarul de stat Raed Arafat.

NICOLAE BĂNICIOIU, ministrul Sănătății: "Dorința există, dar managerul are partea cea mai importantă de făcut. Corpul medical încearcă, dar nu au foarte multe lucruri, sunt lipsuri. Și atunci dumnavoastră sunteți pus ca să le supliniți. Sensul ar trebui să fie invers."

Raportul întocmit de ministerul Sănătății arată că, deși unitatea de primiri urgențe de la spitalul Sfântul Ioan avea cheltuieli de 10 ori mai mari față de alte unități sanitare, condițiile din spital lasă de dorit.

RAED ARAFAT, secretar de stat, M.A.I.: "Spațiile sunt nepotrivite, mai mult, circuitul în UPU nu e potrivit. (...) Înainte era un chioșc de vânzare la intrare. Acum a dispărut chioșcul (...) Spațiul va fi refăcut (...) Sunt foarte multe camere izolate. Asta înseamnă mai multe cadre medicale de supraveghere. Bolnavii nu pot fi observați. Lipsa de triaj era o problemă."

Și curățenia este deficitară. Asta chiar dacă, pe ultima sută de metri, înainte de sosirea ministrului, angajații spitalului munceau de zor.

VOX: "Lasă de dorit curățenia în spital la băi, la toaletă miroase foarte urât, nu poți să stai mai mult de faci ce faci și pleci."


La Spitalul de copii Marie Curie lucrurile au stat altfel. Ministrul a vrut să vadă cum funcționează programul de chirurgie cardiovasculară.

NICOLAE BĂNICIOIU, ministrul Sănătății: "Mă bucur foarte tare că am ajuns la un numar de 30 de intervenții chirurgicale. Pe măsură ce am continuat programul, complexitatea intervențiilor a crescut, deci sunt din ce în ce mai dificile."

Controalele în spitale vor continua în perioada următoare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2