Date companie
 
 
 
 

Disponibilizatii de la fabrica Nokia de la Jucu ar putea primi salarii compensatorii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Octombrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : disponibilizari, salarii, compensatorii, jucu, nokia
 

Angajații fabricii Nokia de la Jucu ar putea primi 20-30 de salarii compensatorii, în urma disponibilizării! Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tise, a declarat că autoritățile negociază, în acest sens, cu reprezentanții companiei finlandeze, chiar dacă, potrivit contractului colectiv de muncă, nu există obligativitatea acordării unor astfel de compensații. Acordarea de salarii compensatorii este prevazută, însă, în programul mondial al Nokia. Liderul Sindicatului "Nokia Metal" din cadrul fabricii din Jucu, Valentin Ilcas, nu a vrut sa comenteze declaratia lui Tise. Nokia va închide fabrica de la Jucu, în cadrul unui program de eficientizare și reducere a costurilor, iar 2.200 de angajați își vor pierde locurile de muncă. Grupul finlandez a început producția de telefoane mobile la fabrica din Jucu în februarie 2008. Investiția s-a ridicat la 60 de milioane de euro. Procedurile de închidere a fabricii se vor derula până la sfârșitul anului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ministrul Justiției îi avertizează pe judecători că riscă să rămână fără bani ( 3 Mai 2021 )

  Ministrul Justiției a trimis trei adrese judecătorilor pentru calculul salariilor magistraților! Stelian Ion le-a transmis instanțelor de judecată că deja au cheltuit 25% din creditele bugetare până în luna martie.

 • Lucrătorii din mine își vor primi banii pe 25 și 26 februarie ( 22 Februarie 2021 )

  Se găsesc soluții pentru cerințele minerilor! Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, după o întâlnire cu liderii minerilor care protestează deja de câteva zile în Valea Jiului, că lucrătorii din mine își vor primi salariile și restul drepturilor restante pe 25 și 26 februarie. Aceștia vor fi plătiți în trei tranșe, astfel: plata salariilor pe trei luni, plata salariilor compensatorii pentru angajații care ies la pensie și, totodată, pentru asigurarea transportului de la și spre locul de muncă, precum și pentru tichetele de masă. Anunțul său vine după ce premierul Florin Cîțu i-a avertizat pe mineri că le înțelege suferința, însă nu va permite ca în timpul mandatului său să aibă loc o mineriadă.

 • Grupul Transilvania General Import Export - European Drinks&Food, bun-platnic la bugetul de stat ( 18 Ianuarie 2021 )

  110 milioane de euro într-un singur an, contribuția la bugetul de stat a Grupului Transilvania General Import Export - European Drinks&Food, deținut de Viorel Micula și Ioan Micula! Economia românească...

 • Protest inedit al polițiștilor, începând de luni ( 10 Ianuarie 2021 )

  Nemulțumirile polițiștilor, bucuria șoferilor și pietonilor! De luni, polițiștii nu vor mai da amenzi pentru traversare neregulamentară, lipsa centurii de siguranță sau vorbitul la telefon în timpul deplasării cu mașina.

 • Părinții care vor sta acasă cu copiii vor primi zile libere plătite ( 28 August 2020 )

  Părinții salariați vor primi zile libere plătite, dacă școlile se închid din cauza COVID-19. Guvernul a adoptat, joi seară târziu, o ordonanță de urgență pentru acordarea acestor zile libere plătite pentru supravegherea copiilor, în cazul în care școlile vor fi închise din cauza epidemiei de coronavirus. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2