Date companie
 
 
 
 

Documente false la frontieră

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Noiembrie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Documente false aeroport
 

Documentele false depistate pe aeroporturi, la controlul de frontieră, în creștere! De la începutul lunii noiembrie și până în prezent, polițiștii de frontieră de pe Aeroportul Otopeni au depistat 21 de documente de călătorie false sau falsificate. Printre acestea se numără opt permise de ședere, patru permise de conducere, trei cărți de identitate, respectiv patru vize pe care diferite persoane intenționau să le folosească pentru a trece ilegal frontiera de stat.

OANA DINȚICĂ, reporter

"Cele mai multe documente false depistate de către oamenii legii erau de origine belgiană, ucraineană, britanică, spaniolă sau germană și au fost utilizate cu scopul de a ajunge în țări din vestul Europei. Majoritatea persoanelor care vor să treacă granița în mod fraudulos aleg să călătorească pe timp de noapte, după ora 21:00, sau la primele ore ale dimineții, simultan cu schimbul de tură al polițiștilor de frontieră."

De asemenea, oamenii legii atrag atenția și asupra practicii transportului, în bagaje sau pe corp, a unor documente autentice eliberate de autorități ale statelor membre ale Uniunii Europene pe care oamenii să le predea și care să fie folosite de cetățeni terți, prin metoda substituirii. În scopul prevenirii și combaterii fraudei documentare, polițiștii folosesc aparatură și dispozitive capabile să ajute la descoperirea falsurilor, precum comparatoare video-spectrale, care analizează datele din documente în mai multe moduri, folosind lumină albă, ultravioletă, infraroșu și filtre de culoare.


Documente false la frontieră

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2