Date companie
 
 
 
 

Două sute de bătrâni din județul Argeș s-au trezit cu popriri pe pensii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Decembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : credite, batrani
 

Bătrâni înșelați cu credite bancare! S-a întâmplat în localitatea argeșeană Stâlpeni, unde aproape două sute de oameni s-au trezit cu înștiințări de plată sau popriri pe pensii. Și asta în urma unor împrumuturi făcute în numele lor de angajații unei instituții de creditare, în complicitate cu o salariată a Primăriei din comuna Țițești. Cum banii nu au mai fost achitați, pensionarii au acum de plătit rate pentru credite pe care nu le-au văzut în viața lor.

VOX: "Mi-a făcut proprire pe pensia mea, patru milioane 640 și la giranții mei. Le-a făcut poprire pe salariu, că sunt salariați."

VOX: "-Când mi-a venit astă vară primul plic, am zis că înnebunesc. -Cât v-a oprit din pensie? -Două milioane 700 și sunt singură și bolnavă și am rămas cu 5 milioane."

Bătrânii spun că mai multe cunoștințe din comună i-au convins să facă astfel de credite, asigurându-i că nu ei vor plăti ratele.

VOX: "-A venit trei seri la rând cu una din Țițești să ia bani de la CAR. (...) Am zis că iau și eu bani de la CAR. Când mă pomenesc cu trei milioane 400. -Atât aveți poprire? -Atât!"

VOX: "Eram în baza de date că aveam împrumut și mi-a oprit, avea acolo toate actele mele. Cupon de pensie, buletin, tot, (...) că să le fac împrumut. Mă, mamă, eu fac, dar copiii nu mă lasă. Lasă, că oprim noi actele!"

MĂDĂLINA BĂLĂNESCU, purtător de cuvânt, Poliția Argeș: "Polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal referitor la mai multe plângeri depuse de mai mulți cetățeni."

Două angajate ale instituției de creditare din Muscel și salariata de la Primăria Țițești sunt cercetate pentru fals, înșelăciune și delapidare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Perchezitii într-un dosar de escrocare a unei bănci ( 12 August 2020 )

  Percheziții de amploare în Capitală și în județele Călărași, Dâmbovița, Ialomița, Ilfov, Teleorman și Mureș! Oamenii legii au descins la 45 de adrese, la persoane bănuite că au obținut credite de nevoi personale cu acte false.

 • Suspiciune de atac cibernetic asupra platformei IMM Invest, imediat după lansare ( 17 Aprilie 2020 )

  Platforma IMM Invest, anunțată cu surle și trâmbițe de guvern, nefuncțională chiar la lansare! Platforma unde IMM-urile pot accesa credite garantate, ca parte a planului de repornire a economiei, s-a blocat la jumătate de oră...

 • Clarificări privind deplasările de Paște, în condiții de distanțare socială ( 14 Aprilie 2020 )

  Având în vedere numărul mare de întrebări primite de la cetățeni cu privire la deplasările din perioada Paștelui, Grupul de Comunicare Strategică și Ministerul Afacerilor Interne vine cu explicații punctuale. Astfel, referitor la...

 • ”Legea recunoștinței”, retrasă de inițiatori ( 9 Iulie 2019 )

  ”Legea recunoștinței” între generații, inițiată de peste 70 parlamentari PSD și care-i obliga pe copii să-și întrețină părinții, la bătrânețe, a fost retrasă. La solicitarea unuia dintre inițiatori, deputatui PSD, Dumitru Gherman, Biroul Permanent...

 • Indicele ROBOR a atins, din nou, recordul ( 22 Aprilie 2019 )

  Indicele ROBOR la trei luni a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimele opt luni! Potrivit datelor publicate pe site-ul Băncii Naționale a României, indicele a urcat la 3,40%, limită la care mai ajunsese în 6 august 2018.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2