Date companie
 
 
 
 

Educația, prioritară la Cumpăna

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 August 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Educatie Cumpana
 

Educația este prioritară la Cumpăna, indiferent că vorbim de grădinițe, creșe, școli sau licee, cert este faptul că acestea au fost renovate, s-au făcut investiții, care astăzi se văd cu ochiul liber. Administrația locală face an de an eforturi pentru ca elevii să fie sprijiniți, mai ales că investițiile în tineri duc la un viitor prosper al comunei.

MARIANA GÂJU, primar, comuna Cumpăna, jud. Constanța

”Întotdeauna pe primul loc am situat educația și sănătatea. Fără educație nu avem nimic. Educația, fiecare copil educat este un om câștigat. Este principiul după care ne ghidăm activitatea în ceea ce privește acest domeniu de activitate. + Am reușit să reconstruim nu doar grădinița din centrul comunei, ci în primul rând, Grădinița Sf. Maria, am numit-o noi. Grădiniță pe care am transformat-o cu program prelungit încă de la început și unde astăzi sunt înscriși un număr de 200 de preșcolari.”

De asemenea, România are nevoie și de campusuri școlare pentru învățământul preuniversitar, iar un astfel de model se regăsește în comuna Cumpăna. Primăria Cumpăna a accesat fondurile europene pentru construcția acestui campus școlar, care se desfășoară pe o suprafață de peste 17.000 de metri pătrați. Proiectul, care a necesitat o investiție de peste 8 milioane de euro, a fost finalizat în 2016, având în vedere că au existat unele dificultăți în accesarea banilor. Totodată, sportul este important pentru elevii comunei Cumpăna care beneficiază de trei săli de sport.

MARIANA GÂJU, primar, comuna Cumpăna, jud. Constanța

”Cea de-a treia sală de sport este construită în campusul școlar și a fost dată în folosință în anul 2016. Această sală de sport a susținut competiții naționale, atât la gimnastică ritmică, la lupte greco-romane. Competiții pe care le-a susținut comuna Cumpăna. Deci, nu facem altceva decât să încercăm să creăm condiții optime pentru educația copiilor noștri, pentru dezvoltarea acestora. Condiții care să nu se deosebească cu nimic față de cele din mediul urban.”

Autoritățile locale din Cumpăna spun că o altă prioritate o reprezintă investițiile în infrastructura rutieră și că se fac eforturi mari în acest sens.


Educația, prioritară la Cumpăna

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2