Date companie
 
 
 
 

Elena Udrea și Alina Bica, eliberate din închisoare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Decembrie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : udrea, inchisoare, fetita, azilant, bica, costa, rica, eliberate
 

Elena Udrea și Alina Bica au fost eliberate din închisoarea din Costa Rica unde se aflau de la începutul lunii octombrie, la câteva ore de la decizia instanței care a stabilit punerea lor în libertate. Elena Udrea a declarat, după eliberare, pentru un post de televiziune din România, că detenția a fost mult mai grea față de cea din 2015, din cauza că a fost despărțită de fetița sa, care avea doar 13 zile în momentul în care Udrea a fost arestată.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter ”Eliberarea din închisoare chiar în Ajunul Crăciunului reprezintă o minune pentru Elena Udrea. Deocadată, ea își concentrează atenția asupra fetiței sale în vârstă de trei luni și jumătate. Elena Udrea spune că este momentul ca ea și fetița să se cunoască reciproc.”

Fostul ministru al Turismului a precizat că nu se întoarce în țară, procedurile privind obținerea statutului de azilant fiind în plină desfășurare. Elena Udrea a vorbit și despre ”abuzurile” din România și despre faptul că la instanța supremă se făceau completuri ”la comandă”. Ea a susținut că președintele Klaus Iohannis ”este creația sistemului”, care a început abuzurile din 2014, iar Liviu Dragnea a crezut că este ”prieten cu sistemul”, cu Codruța Kovesi și cu Florian Coldea. Elena Udrea și Alina Bica au fost puse în libertate de autoritățile costaricane la trei zile după ce ministrul Justiției, Tudorel Toader, a semnat actele pentru eliberarea lor. Pedeapsa de șase ani de închisoare primită de Elena Udrea în dosarul Gala Bute, dar și pedeapsa de patru ani a Alinei Bica au fost suspendate prin decizie a ICCJ, iar Tribunalul Bucuresti a revocat cererile de extrădare. Deciziile sunt consecința hotărârii CCR prin care modul în care au fost constituite completurile de 5 judecători de la instanța supremă a fost declarat nelegal.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2